Home

VESTI

Počinje glasanje za MAC! Više od 250 nominacija u 13 kategorija!

No Comments PR saopštenja

Više od 200 radio stanica iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore učestvovalo je u nominovanju numera za dodelu MAC priznanja.

Rukovodeći se svojim parametrima slušanosti i popularnosti numera i izvođača, radio stanice su nominovale pesme i autore čija su dela najomiljenija i najpopularnija među slušaocima.

Lista sa preko 250 nominacija raspoređenih u 13 kategorija naći će se 29. decebra uveče na sajtu www.musicawardsceremony.com. Publika iz celog regiona imaće priliku da online glasa za svoje favorite, i tako svojim omiljenim izvođačima poveća šanse da pobede i uđu u istoriju kao prvi dobitnici MAC priznanja.

“Puno smo razmišljali na temu samog glasanja. Prioritetni cilj nam je da ova manifestacija poseduje najvisi stepen kredibiliteta, što kada je u pitanju muzika predstavlja ne samo korektnost već i profesionalnu objektivnost. Primera radi, smatra se da je SMS ili online glasanje objektivno, a s druge strane sva istraživanja su pokazala da se mlađe generacije značajno pre odluče da pošalju glas omiljenom izvođaču nego srednje i starije generacije, iako svi podjednako imaju svoje favorite” rekao je Milenko Škarić, vlasnik Skymusic-a, kompanije koja organizuje i producira MAC.

“Mi smo se potrudili da uzmemo u obzir sve relevantne parametre: radio stanice kao najobjektivniji paramtar slušanosti pesama, online besplatno glasanje i stručni žiri. Ne samo da će svi oni uticati na krajnji ishod dodele priznanja, već će postojati i posebne kategorije priznanja u skladu sa glasovima publike i slušalaca radio stanica.” dodaje Škarić.

Music Awards Ceremony spektakl koji će se 29. januara dogoditi u Štark Areni biće najveći i najglamurozniji koji je region ikada imao prilike da vidi. Biće dodeljeno preko 30 muzičkih priznanja, a više od 200 VIP ličnosti prošetaće crvenim tepihom.

Svečana dodela nagrada trajaće oko 4 sata, a ceremoniju će uživo prenositi najgledanije televizije sa nacionalnom frekvencijom iz regiona.  Gledaoci iz Srbije i Crne Gore moći će da prate manifestaciju na programu TV PRVA, a glavni medijski partner MAC-a je Radio S.

 

 

 

Tags: , , ,