Home

VESTI

Clubbing.rs među nominovanima na Webfest-u

No Comments Obaveštenja

Clubbing.rs među nominovanima na Webfest-u

Glasanje za najbolje regionalne sajtove, prijavljene za ovogodišnji Web Fest, počelo je 2. novembra, a pobednici u dvadesetak kategorija biće proglašeni krajem meseca u Beogradu.

Naš sajt je među nominovanim u kategoriji "zabavni" i pozivamo Vas da nas podržite svojim glasovima! www.wfest.org

 

Takmičarski deo je ograničen na projekte iz regiona i koji se obraćaju regionu – Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Slovenija i Makedonija, pri čemu domen sajta nije bitan, pa može biti i internacionalni (com, net, org…).

Najviše sajtova prijavljeno je u kategoriji “poslovni” (437), a po broju prijava slede “informativni” (311), pa “zabavni” (188), “kultura/umetnost” i “edukativni” (po 172) i “najbolji vizuelni dizajn” (162).

 

Prijavljeno je i 111 personalnih sajtova, 108 blogova, 88 sportskih sajtova, te 78 institucionalnih, među kojima su i vladine, crkvene i sindikalne veb prezentacije.

Među takmičarskim kategorijama su i “e commerce” sajtovi (84), forumi (81), multimedijalni sajtovi (77), magazini (67), eksperimentalni (65), kao i sajtovi “e uprave” (23) i sajtovi za mobilni telefon (20) – kojih je prijavljeno najmanje.

Prema navodima organizatora drugog Web Festa, biće dodeljeno i jedno specijalno priznanje (za doprinos društvu, aktivizam).

Osim sajtova, do 1. novembra bilo je moguće prijaviti i kampanje u oblasti internet marketinga.

Svaki posetilac sajta Web Festa mogao je da predloži neograničen broj regionalnih sajtova koje odlikuje dobar izgled, funkcionalnost, inovativnost, optimizovana grafika i kod, pri čemu su predlozi s neprimerenim sadržajima izuzeti iz konkurencije (pornografija, vređanje drugih, nasilje, govor mržnje, kockanje).

Sajtovi su mogli biti prijavljeni u više kategorija, dok su marketinške agencije, kao i pojedinci, mogli poslati studije slučaja veb kampanja pod uslovom da su realizovane.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=5WoENkmZZNk|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

U svakoj kategoriji biće dodeljene po dve nagrade – publike i stručnog žirija.

Glasove mogu dati preko sajta Web Festa samo prijavljeni korisnici (prilikom prijavljivanja ostavljaju svoj e-mail i biraju korisničko ime i lozinku), a svaki glasač ima pravo da izabere po jedan sajt iz svake kategorije i dodeli mu glas.

Glasači se mogu vraćati na sajt i glasati više dana, ali će njihove ocene ući u opticaj tek kada potvrde svoje glasove i time završe odabir. Veoma je bitno da glasač ostavi realnu i aktivnu e-mail adresu, jer će potvrđivanje glasanja vršiti klikom na link koji će stići na e-poštu glasača.

Glasači ne moraju da daju glas u svim kategorijama, a glasanje teoretski mogu završiti i davanjem samo jednog glasa.

Vlasnici sajtova koji su nominovani biće u mogućnosti da postave banere na svoje sajtove preko kojih njihovi posetioci mogu glasati za njih. Preko URL identifikatora glasač će biti preusmeren na oficijelni sajt Web Festa i njegov/njen glas će biti dodeljeni sajtu sa kojeg su došli.

Ukoliko je glasač već prijavljen/a glas će automatski biti zabeležen. U slučaju da glasač nema korisnički nalog, biće mu/joj ponuđeno da se registruje, a glas će biti dodeljen nakon registracije.

Prilikom glasanja poželjno je rukovoditi se sledećim kriterijumima: sadržaj, struktura sajta, navigacija, dizajn, funkcionalnost, interaktivnost, ukupan utisak – procena koliko sajt služi svojoj svrsi, koliko privlači i zadržava posetioce.

Pobednici će biti objavljeni na svečanoj ceremoniji 26. novembra, kada će biti uručene nagrade.

U okviru svake kategorije, žiri će biti u mogućnosti da oceni tri najbolja sajta po svom izboru i to na sledeći način: najboljem daje 3 poena, drugom daje 2 i trećem 1 poen. Ukupan zbir ocena svih članova žirija daće pobednika u svakoj kategoriji.

Pre početka glasanja organizatori će izvršiti preselekciju tako da eventualno prijavljeni sajtovi koje je izradilo preduzeće Agena (koje je u organizaciji Web Festa) budu isključeni iz konkurencije.

Članovi žirija ne smeju da glasaju za sajtove u čijoj izradi su učestvovali ili su na drugi način povezani sa tim sajtovima.

Članovi žirija glasaju u svim kategorijama, a rukovodiće se sledećim kriterijumima: sadržaj, struktura sajta, navigacija, dizajn, funkcionalnost, interaktivnost.

Ukupan utisak je procena koliko sajt služi svojoj svrsi, koliko privlači i zadržava posetioce.

Zbirni glasovi žirija biće objavljeni na sajtu nakon svečane ceremonije dodele nagrada, dok će na samoj cermoniji biti predstavljeno troje finalista, a pobednicima uručene statuete i priznanja.

Clubbing.rs je prijavljen u kategoriji zabavnih sajtova, pa ukoliko mislite da zasluzujemo Vas glas… Hvala!