Home

VESTI

Jedinstven art performans za Srpsku NG

No Comments Nova godina

Jedinstven art performans za Srpsku NGJedinstven art performans oživljava Kneza Miloša, Đinđića i Tita za Srpsku NG.
 
Knez Miloš, Zoran Đinđić, Karađorđe, Gavrilo Princip, Tito, Arkan, Elvis, Džim Morison, Hemingvej i junaci Ratova zvezda samo su neke od ličnosti iz srpske i svetske istorije koje će svoje puteve ukrstiti na jedinstvenom art-kulturnom performansu povodom Srpske Nove Godine.
  

Performans se zove Top topova (Neka ljubav vlada), a program počinje u sredu toku dana i odigrava se u kući staroj 130 godina na uglu Kneginje Ljubice i Gospodar Jevremove. Sastoji se od nekoliko izložbi, instalacija, performansa, ali i muzičkog programa koji će okupiti bivše ili sadašnje članove bendova EKV, Irie FM, Vampiri..

 

 

 Jedinstven art performans za Srpsku NG

Jedinstven art performans za Srpsku NG

 

 

Ideja je da se napravi mali vremeplov, u okviru koga ćemo se podsetiti važnih momenata iz istorije naše zemlje, drugih poznatih ličnosti iz oblasti muzike, politike, nauke.. Ali i nekih filmskih heroja. U toku dana služiće se besplatan čaj, rakija i kuvano vino, a svi zaintersovani ce moći da popričaju sa Titom, Knezom Milošem i Zoranom Đinđićem, odnosno sa kostimiranim glumcima koji će ih upoznati sa likom i delom ovih velikana.

 

 

Jedinstven art performans za Srpsku NG

Jedinstven art performans za Srpsku NG

 

 

Za najmlađe je u tom periodu predviđeno i jahanje ponija, a u toku dana će se kroz filmove, instalacije, crteže i izložbe figura i bisti predstaviti Džingis Kan, Arkan, Milivoje Petrović Blaznavac, Elvis Prisli, frontmen legendarnih The Doors Džim Morison, Vuk Branković i druge značajne ličnosti… Od 20 časova je otvaranje konceptualne izložbe Ispovedanica, a muzički program počinje već od 18 sati. Glavna atrakcija je svirka jedinstvenog jam session benda Top topova (21.30), koji čine bivši ili sadašnji članovi grupa EKV, Vampiri, Irie FM, Ant ACID… U toku performansa će na 3 stejdza nastupiti i DJ Uroš Milovanović, Zorba & Niko, Nadežda Dimitrijević, Rebel B, Qualitech b2b Mixa, DJ Nerve… Ulaz je slobodan do 20.30 sati, dok će se posle naplaćivati 216 dinara.