Home

VESTI

Damir Urban na dočeku u Mikser House-u

No Comments Nova godina

Damir Urban na dočeku u Mikser House-uDrugo izdanje Savamala New Year’s Festa zatvaramo velikim novogodišnjim koncertom jednog od najoriginalnijih alternativnih rok muzičara regiona, Damira Urbana.

  

Nakon što su održali koncert za pamćenje u martu 2015, Urban&4 se 2. januara u 21 čas vraćaju da zatvore novogodišnji ciklus koncerata u Mikser House-a, na veliku radost domaćih fanova.  

  

Posle osvajanja Doma sportova u Zagrebu, objavljivanja novog albuma “Mamut” i izdanja “Live 2015”, zapisa sa dosad najvećeg samostalnog koncerta Urbana & 4 održanog u rasprodatom zagrebačkom Domu sportova, Damir Urban, Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski, Luka Toman se vraćaju u Begrad pred publiku koja već tradicionalno visoko ceni i prepoznaje njegovo stvaralaštvo.

 

Urban&4 će nas na velikom novogodišnjem koncertu sprovesti kroz tri decenije dugu karijeru, od Laufera do Četvorke, i podsetiti na kultne numere kao što su “Budi moja voda”, “Mjesta za mene”, “Odlučio sam da te volim”, “Nebo”, “Astronaut”, pa sve do novijih, koje status “kultnih” tek čeka, “Sutra ćemo pričati”, “Ribe” i “Priđi mi bliže”, sa aktuelnog albuma “Mamut”, proglašenim jednim od najboljih albuma u regionu 2014.

 

 

 Damir Urban na dočeku u Mikser House-u

Damir Urban na dočeku u Mikser House-u

 

 
Pevač, tekstopisac, gitarista, Damir Urban je prepoznatljivo ime stekao već nakon prvog “Laufer” albuma. Nakon rasformiravanja po mnogima jednog od najbećih hrvatskih rok bendova ikada, karijeru nastavlja 1996. godine sa bendom “4”, uspešno izvedenim zaokretom u zvuku na albumu “Otrovna kiša”, nakon kojeg su usledili legendarni “Žena dijete” i singlovi “Odlučio sam da te volim”, “Mala truba”, “Samo”, “Ruke”. Album “Retro” iz 2004. doneo je veliki hit “Mjesta za mene”, nakon kojeg je 2009. usledilo izdanje “Hello”, a 2012. i nagrađeni EP “Kundera”. 2015. godine, sa Četvorkom izdaje album “Mamut”, kao i “Live 2015” izdanje koje predstavlja zapis sa dosad najvećeg samostalnog koncerta Urbana & 4, održanog u Domu sportova, a koji je obuhvatio sve faze Urbanovog autorskog stvaralaštva, od mitskih Laufera, preko antologijskih albuma "Otrovna kiša" i "Žena dijete", do novijih diskografskih izdanja "Kundera" (dobitnik Porina za najbolji album rok muzike) i "Mamut".

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=A1Bfhphf3zM|width=450|height=364{/mgmediabot2}
Urban&4 u Mikser House-u u martu 2015 (silazak u publiku)

 

 

Ulaznice za koncert su dostupne na blagajnama Gigs Tixa, a specijalna promo cena za 200 najbržih kupaca iznosi 1000 dinara. Redovna cena u pretprodaji biće 1200, dok će cena karte na ulazu biti 1500 dinara.

Oficijalni Facebook event: www.facebook.com/events/1610900135878292

Oficijalna Facebook strana: www.facebook.com/Damir-Urban-15745212614

URBAN & 4 U MIKSER HOUSE-U 2. JANUARA
Veliki novogodišnji koncert riječke petorke