Home

VESTI

Xperiment birthday party – tonight!!!

No Comments Najave

XperimenT slavi svoj 13-ti rođendanDJ organizacija, koja je deo naše elektronske i klupske scene od momenta njenog formiranja u mnogome je zaslužna za njeno nastajanje, razvoj i kontinuirano postavljanje novih standarda.

Prve korake ova organizacija pravi još 94-te, 95-te godine, organizujući nekoliko velikih dešavanja u hali 14 beogradskog Sajma, veliki “Positronic Brain” na Kalemegdanu – prvi “open air” part u Beogradu (1995), “Vedama” (septembra iste godine na sajmu), “Akvarius”, proleće u klubu “Industrija”, “Hypnotic Dance On Planet Lishka” (Kalemegdan, 1996), party-je u Omoljici, New Year's Eve Party u ateljeu Pedje Milosavljevića…

Sada već više od decenije, XperimenT u formaciji DJ BUCA, DJ MAX i DJ STOLE, radi na popularizaciji progressive & psytrance scene kod nas, dovodeći vodeća svetska imena na naše prostore, kao što su: Joti Sidhu, Max Lanfranconi, James Monro, Astral Projection, Tsuyoshi Suzuki, Mark Allen, Talamasca, X-Dream, Wizzy Noise, Delta, Dino Psaras, Tim Schuldt, Kox Box, Skazi, Astrix, Ofer Dikovski, Son Kite, D-Nox, Beckers, DJ Anti, Hallucinogen, Christof, CPU, Vibrasphere, Krome Angels..i mnogi mnogi drugi!

 

Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima Vas vodi na ovaj event. Podelili smo Vam 3×1 ulaznicu. Dobitnici nagrada su obavešteni o načinu preuzimanja istih. Informacije su im prosledjene SMS-om i mailom. Respect people!

 

XperimenT slavi svoj 13-ti rođendan

DJ BUCA[XperimenT :: Ultragroove rec]

Nebojša Vujošević počinje da se bavi DJ-ingom davne 1994. godine, sa DJ Jakovom i DJ Mikicom. Jedan je od osnivača XperimenT DJ asocijacije i ponosno jedan od najzaslužnijih za nastanak beogradske trance scene. Danas se, nakon dugogodišnjeg iskustva, u njegovim setovima može osetiti svaki pozitivan, new-wave muzički uticaj.

Pored brojnih party-ja u zemlji, nastupao je i na mnogim u inostranstvu, u Bosni, Makedoniji, Nemačkoj, Grčkoj, imao je i ima rezidenture u svakom značajnom techno-trance klubu u Beogradu, bavi se produkcijom, a radio je pored imena kao što su: Joti Sidhu, Dino Psaras, Max Lanfranconi, Serge Souqe, Tsuyoshi, Mark Allen, Anti, Slide, Chris Organic, Vibrasphere…

Bavi se produkcijom, završio je muzičku akademiju i radi na svom projektu Digital Numb3r, izdajući za svoj (UltraGroove Rec.) i mnoge druge label-e.

DJ STOLE[XperimenT :: Ultragroove rec]

Silbaški Stojan je rođen 1976 godine u Beogradu. DJ-ingom počinje da se bavi ‘94 godine, a na kraju ‘95, njegov muzički razvoj u trance muzici definisan je sa XperimenT DJ ekipom. Od tada, postao je deo DJ organizacije okupljene pod jednim imenom i ciljem, učestvujući u organizovanju party-a na trance sceni u Srbiji i Beogradu. Od ‘96 pa do danas, mnogi artisti su radili pred Beogradskom publikom na Open Air žurkama ili klubskim prostorima zahvaljujući ekipi okupljenoj oko XperimenT-a.

Poslednje tri godine, jedan je od vlasnika beogradskog trance i progressive kluba XLagoom, promovišući trance pokret, predstavljajući mlade i artiste u usponu uz organizaciju nastupa respektabilnih imena trance scene iz inostranstva.

Kao DJ, zadnjih 14 godina, nastupao je na party-ima u Srbiji, Nemačkoj, Sloveniji, Makedoniji, Bosni, Crnoj Gori i Grčkoj.
Pored toga što gradi jedinstven stil kao DJ, takođe je radio i na projektu Eqked od 1998 do 2002 godine koji su mu doneli izdanja na raznim evropskim etiketama. Neprestano promoviše i neguje trance kulturu, delimično i kroz label “UltraGroove Records” kao label DJ i jedan od vlasnika.

 

DJ MAX[XperimenT :: Ultragroove rec]

Srđan Golubović aka DJ Max, deo naše klupske scene postaje još devedesetih, kao član organizacije SPACE ART, a zatim se `96-te godine priključuje XperimenT-u…

Takođe, jedan je od zaslužnih za formiranje i nastanak trance scene na našim prostorima…

A danas, jedan od onih koji nam omogućuju da nakon svake velike žurke u gradu, imamo gde da nastavimo provod, organizujući brojne i redovne after party-je za pamćenje !! Radio je pored imena kao što su: Joti Sidhu, Dino Psaras, Max Lanfranconi, Serge Souqe, Tsuyoshi, Mark Allen, Shanti, Slide, Chris Organic…