Home

VESTI

“Wonder women” u klubu “Tube”

No Comments Najave

"Wonder women" u klubu "Tube" Festival ženskih DJ-ejeva pod nazivom “Wonder woman” ove nedelje će se održati u klubu “Tube”.

Ideja je da se ukaže na podređen položaj devojaka koje se bave di DJ-ingom u odnosu na muškarce, a tim povodom, pored više domaćih pripadnica lepšeg pola, nastupaju i Jenna G. iz  Engleske i Nina Kraviz iz Rusije.

Festival organizuje klub “Tube” u saradnji sa MTV Adriom, a  želja da se javnosti malo bolje predstavi žensko stvaralaštvo kad je ovaj poziv u pitanju.

Ovaj projekat stvoren je da bi se privukla pažnja na komplikovan položaj žena u raznim sferma biznisa u kome muškarci dominiraju, kao što je konkretno di džejing.

Ovako želimo da zapitamo zašto je tako i da pokažemo da žene DJ-ejevi mogu da stanu rame uz rame sa muškim kolegama – kažu organizatori.
 
Može se reći da je festival tematski podeljen po večerima.

 

Prvog dana, u četvrtak, je drum ’n’ bass veče na kome nastupa Jenna G. iz Mančestera, koja je zajedno sa Netsky radila hit numeru “Moving With You”.

Uz  Jennu će se kao domaća podrška za di džej pultom naći i Dada Selekta.

 

 

 Nina Kraviz

Nina Kraviz

 

Dan kasnije je house i deep house veče i za gramofonima će se biti gošća iz Sibira Nina Kraviz, čiji je najveći hit " I'm gonna get you".

Nina je zahvaljujući izdanjima sa zvezdama ovog zvuka uspela da izađe iz underground miljea, ali još uvek voli da koketira sa tim zvukom.

Uz nju nastupa i svima dobro poznata Tijana Todorović.

Festival uz disco i tech-house zatvaraju dame iz Beograda Anna D, Kristina Lalić, Lady Dee i Loco Baby.

Inače, samom festivalu će prethoditi i tribina “Žene u tipično muškim poslovima” koja će se u petak u 21 h održati u UK “Parobord” u Kapetan Mišinoj ulici.

Na ovu temu će popričati Tijana Todorović, DJ, novinar i PR i gošća iz Rusije Nina Kraviz, uz još nekoliko gošći.
 

 

 "Wonder women" u klubu "Tube"

"Wonder women" u klubu "Tube" 

 

 

Ulaz na prvi dan i drugi dan festival je besplatan do jedan posle ponoći, dok će se posle plaćati 200, odnosno 300 dinara. U subotu je ulaz slobodan.