Home

VESTI

Vrooom u punom Pogonu

No Comments Najave

Vrooom u punom PogonuU subotu, 5. decembra, jedan od najznačajnijih rock sastava iz Srbije – beogradski bend Vrooom održao koncert u punoj sali na I spratu Doma omladine Beograda (nekadašnji Pogon), pred 600 posetilaca.

Ovo je bio prvi nastup Vroooma pred beogradskom publikom, sa novom pevačicom Tamarom Kojić koja je očarala publiku svojim zanimljivim scenskim nastupom.   

Svaki posetilac je, uz kupljenu kartu, dobio na poklon novi maksi singl benda, pod nazivom INPUT.

Ovo je deseti koncert u okviru velike turneje Vroooma na kojoj bend promoviše svoj maksi singl koji će biti objavljen u decembru mesecu i peti po redu album koji se očekuje u prvoj polovini naredne godine.  

 

 

Održani koncerti:
22.10. – Ljubljana (Sub Sub)
23.10. – Škofja Loka (Rdeča ostriga)
24.10. – Nova Gorica (Kulturni centar Mostovna)
31.10. – Niš (Feedback)
10.10. – Belfort (Francuska) –  La Poudriere
21.11. – Sombor (Cafe de Sol)
26.11. – Pančevo (Coupe)
27.11. – Požarevac (Centar za kulturu)
28.11. – Vršac (Dom omladine)
5.12. – Beograd (Dom omladine)

Predstojeći koncerti:
9.12. – Sarajevo (City pub)
10.12. – Mostar (OKC Abrašević)

Nakon četvorogodišnje diskografske pauze, grupa Vrooom u saradnji sa producentskom kućom Digimedia, objavljuje novi album (radnog naziva INPUT) na kome svoj jedinstven muzički izraz sinteze naizgled suprotstavljenih žanrova, koncepata i fenomena odvodi (bar) korak dalje kroz interesantan zvuk energičnih plesnih electro ritmova i toplu boju akustičnih instrumenata.  

“Puna sala sa onakvom atmosferom je valjda dovoljan znak da je koncert bio uspešan, no lično, još važiniji je dobar osećaj da ponovo u novom izdanju možemo da budemo sveži i uigrani, tako da sve ovo doživljavam kao odličan uvod za novi album i novu turneju na proleće. Do tada, nastupićemo još u Sarajevu i Mostaru, odsvirati mali tradicionalni koncert za prijatelje u Dadovu 25.12.2009. i učestvovati u mjuziklu "Kosa" čija ce premijera biti u februaru 2010. na velikoj sceni Ateljea 212”, izjavio je Marko Grubić nakon koncerta.

Vrooom je od svog osnivanja – 1998. godine, objavio 4 albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.  

Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.

Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike “evente”, izložbe i performanse.

Dobitnici su brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis”.

Zvanična internet strana –  www.myspace.com/httpwwwmyspacecomvrooom