Home

VESTI

Vodimo vas na koncert grupe Darkwood Dub, klub Gun, 2. januar 2011.

No Comments Najave

Prvojanuarski koncert Darkwood Dub-a

Zbog velikog interesovanja publike, Darkwood Dub će održati dva koncerta u Gun Clubu – u subotu 1. i nedelju 2. januara. Karte mogu da se kupe po ceni od 1.000 dinara u pretprodaji u kafeu Šikarica, (Skadarska 22).

Darkwood Dub je oformljen 1988. godine u Beogradu. Tokom prvih nekoliko godina, bend je eksperimentisao, fuzionišući rege i dab sa soničnim gitarama i asocijativnim i emotivnim tekstovima. 

 

Do izdanja prvog albuma Paramparčad (Take it or leave it, 1994), Darkwood Dub je postao najpopularniji andergraund bend u Beogradu, svirajući prepune koncerte pred fanatičnim obožavateljima čiji je broj često prelazio 1000, uprkos minimalnom prisustvu grupe na beogradskim radio i TV stanicama.

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima vas vodi na ovaj koncert 2.01.2011.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"Darkwood Dub u klubu GUN".

Rok za slanje mailova
je do 10h na dan eventa, za svaki pojedinačni event, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon  isteka roka.{/xtypo_rounded1} 

 

Drugi album U nedogled (B92, 1996) doneo je dalji razvoj u kombinovanju različitih muzičkih struktura, kao i aktuelnih žanrova u plesnoj muzici, i po prvi put uključuje savremene muzičke tehnologije koje od tog trenutka postaju integralni deo zvuka benda. Album je proglašen za najbolji album 1996. godine od gotovo svih muzičkih kritičara. Album je po prvi put pratila turneja po Srbiji.

1997. godine Darkwood Dub pravi muziku za pozorišnu predstavu Trainspotting, u režiji Đorđa Marjanovića, koja se, zajedno sa nekoliko remixa pesama grupe od strane različitih autora plesne muzike, pojavljuje na izdanju Darkwood Dub (B92, 1997). Muzika sa ovog izdanja ima izrazito plesni karakter, pod uticajem tada svežeg drum ‘n’ bass pravca.

 

 

Darkwood Dub
Darkwood Dub
 
 

Naredni album grupe Elektropionir (B92, 1999), lansirao je favorite beogradske alternative u mejnstrim, sa čak četiri veoma uspešna singla. Tokom naredne dve godine, bend je intenzivno svirao po Srbiji, ali i po svim zemljama bivše Jugoslavije, istovremeno oformljujući sopstveni tonski studio pod imenom Elektropionir, u kojem od tog trenutka Darkwood Dub snima sve svoje naredne albume.

 
Život počinje u tridesetoj (B92), album grupe objavljen 2002, bio je najprodavanji album godine, a ujedno je bio proglašen i za najbolji album godine od strane muzičke kritike. Turneja koja je usledila bila je do tada najekstenzivnija u istoriji grupe i obuhvatila je preko 20 gradova u Srbiji, i mnoštvo gradova u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Makedoniji, Crnoj Gori, Poljskoj, Velikoj Britaniji i Austriji. 

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=b-7xqw92_2s|width=450|height=364{/mgmediabot2} 

 Darkwood Dub – Robote

 

2004. godine izlazi album O danima(B92), posle kojeg sledi još jedna uspešna turneja po zemljama bivše Jugoslavije, Švajcarskoj, Austriji i Holandiji. Naredne četiri godine Darkwood Dub je proveo svirajući koncerte, pišući muziku za različite pozorišne predstave, javne događaje i video radove. Nakon rekonstrukcije studija Elektropionir, bend je snimio sedmi album pod nazivom Jedinstvo (B92), koji je izasao 10. novembra 2008.

Darkwoodi trenutno pripremaju materijal za novi album koji bi trebalo da izadje u prvoj polovini 2011. godine.

 

  

 Subota 1. i nedelja 2. januar
MTV I GUN CLUB PREDSTAVLJAJU
DARKWOOD DUB @ GUN CLUB
Cena karte 1000 dinara u pretprodaji
Pretprodaja karata u kafeu Šikarica (Skadarska 22)
Vrata Gun Club-a se otvaraju u 22.30
 

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}