Home

VESTI

Večeras: Foolish Felix + DJ Brka

No Comments Najave

Večeras: Foolish Felix + DJ BrkaKlub The Wash & Disco Not Disco vam predstavljaju londonsku underground disco atrakciju i legendarnog DJ Brku – subota, 6. februar u 23:00h.

FOOLISH FELIX (Dickinson) prokletstvo DJ-a nosi sa sobom vec 20 godina, a začarane disco kletve u producentskim vodama baca već nekih 13 godina. Za respektabilnu ciničnu i uvek kritički nastrojenu klupsku populaciju slovi za londonsku varijantu njujorške deep house i disco atrakcije DJ Harvey-a.

Ova malo čudna epitetska konstrukcija ima osnova ako se uzme u obzir da su obojica sarađivali na brojnim projektima od kojih je najznačajniji Tonka Sound System, gde je tada mlađani hipik Felix pomagao i tada vremešnom hipiku Harvey-u da progura veče pod nazivom Moist u legendu UK plesne scene.

 

Večeras: Foolish Felix + DJ Brka

Već tada se polako počeo tagovati kao after-party DJ, a kao uspaljeni 20-godišnjak organizovao je 4-dnevni festival u Sussex-u koji je ušao u anale UK scene kao jedna od prvih pitomih pobuna protiv vlasti koje su nekoliko godina kasnije pokušavale tzv. Criminal Justice Bill zakonom da ograniče rave i dance kulturu na ponosnom ostrvu.

Foolish Felix se sa manje ili više konspirativnosti nalazi na brojnim izdanjima The Unabombers, Chicken Lips, The Glimmers, Rub’n’Tug, a snimke mu sa velikom prijateljskom strašću puštaju i promovišu DJ Harvey, Maurice Fulton, The Idjut Boys i Daniele Baldelli.

Izgradivši pocetkom 90-tih respektabilnu reputaciju, Felix se kasnije upustio u manje turbulentne, a kreativnije, producentske vode gde je pod nizom pseudonima izdavao 12-inčne disco & house namaze za plesne podijume, paralelno nastavljajući da neguje svoju prvobitnu DJ strast u sada već raširenoj, svetskoj perspektivi. Od Burning Man festivala u vreloj pustinji Nevade do dalekog Japana i nazad do domaćih ostrvskih zabava.

Molimo sve zainteresovane da podrže ovaj i ostale događaje koji ce se organizovati u nasoj i Vašoj Perionici na taj način sto će kupiti kartu i tako omogućiti nastavak nezavisnih i od sponzora oslobođenih dešavanja u našem gradu.

Vidimo se na pranju!

 

 

 

 

Izvor:

mtv.rs