Home

VESTI

Večeras DJango Hi-Fi na “zidiću”

No Comments Najave

Večeras DJango Hi-Fi na "zidiću"U nastavku novog letnjeg programa Koncerti na Zidiću, koji je Dom omladine Beograda pokrenuo sa ciljem da publici predstavi neke od najnovijih muzičkih pojava kod nas, u petak, 12. jula, od 20 časova, na Platou Milana Mladenovića ispred DOB-a, nastupiće bend Django Hi-Fi.

   

Studijski projekat bivših članova benda Black Ark Crew, koji je evoluirao u živi bend, čine dva vokala, gitara, truba, saksofon i kompjuter.

 

Stešnjeni između banalne stvarnosti, surove izvesnosti i unutrašnjih protivurečnosti, jedna devojka i par momaka su izlaz potražili u lekovitom ritmu sa daleke Jamajke.

  

"Za razliku od Black Ark Crew u kom je dominirao dab zvuk, u Django Hi-Fiu ima više regea, u takvoj smo fazi. Mislim da smo muzički napredovali, ali će sud o tome dati oni koji nas budu slušali", kaže Miša Antonić, jedan od vokala i gitarista benda. Nemaju u planu izdavanje albuma u tradicionalnom smislu, već svaku pesmu nakon snimanja postavljaju na internet.

"Publika će na zidiću moći da čuje nekoliko poznatih jamajčanskih pesama, odsviranih i otpevanih na naš način, kao i naš prvi singl – Geto, za koji radimo spot koji će se uskoro pojaviti", objašnjava Antonić i podržava inicijativu DOB-a da organizuje ovakav vid letnje zabave. "Odlična je ideja DOB-a da zabavi Beograđane koji nisu stigli sebi da uplate aranžamane za letovanje. Nadamo se da će sličnih inicijativa biti i u budućnosti", ističe on.

 

 

 Bend DJango Hi-Fi u petak na Platou Milana Mladenovića

Bend DJango Hi-Fi u petak na Platou Milana Mladenovića

 

Naredni koncert "na zidiću" održaće se 19. jula, kada će nastupiti duo Aquarela Brasileira, koji čine profesori MŠ STANKOVIĆ, Boris Lemaić (gitara) i Martina Miler (violin). Oni će izvesti program džez muzike inspirisane brazilskim zvukom, a najviše bosa novom.

Plato ispred Doma omladine zove se po Milanu Mladenoviću, frontmenu Ekatarine Velike, muzičaru koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u našoj popularnoj muzici, osobi koja je umećem, integritetom i stavom inspirisala mlađe generacije. Neki od najvećih uspeha njegove grupe vezani su upravo za Dom omladine Beograda. Nema ničeg logičnijeg, nego da se baš sa ove lokacije nova energija i muzika usmere pravo u centar grada.

 

Svakog petka od 20č do 21č imaćete priliku da čujete neke od najnovijih domaćih muzičara, mlade i talentovane izvođače različitih muzičkih pravaca, ali i one nešto starije "omladince" sa novim i uzbudljivim idejama.

Novi, brzi, spori, čudni, bučni, tihi, otkačeni i pre svega neočekivani izvođači imaće priliku da pokažu šta umeju pred slučajnom i namernom publikom: pred ljudima koji su došli na koncert, jednako kao i pred slučajnim prolaznicima. Svi mogu doprineti da Beograd pokaže svoju najbolju i najkreativniju stranu.

Pozivamo đake i studente koji raspust provode u Beogradu, ali i ostale naše sugrađane i goste glavnog grada, na jedinstveno muzičko druženje u sveže letnje predvečerje i uzbudljiv početak vikenda. Ulaznice ne postoje dok raspust u velikom gradu traje!