Home

VESTI

Varg hedlajner Bassiani večeri u Dragstoru

No Comments Najave

Vlasnik švedskog lejbla Northern Electronics, Varg, biće hedlajner četvrte programske razmene sa klubovima iz sveta, serije žurki koju je sredinom prošle godine započeo Dragstor.

Nakon žurki sa klubovima Institut Fuer Zukunft, Macao iz Milana i Tresor iz Berlina, u goste nam dolazi najnovija gruzijska turistička atrakcija.

Bassiani je čuveni klub u prestonici Gruzije. Njegov podijum za igru je dno bazena u najvećoj sportskoj hali u Tbilisiju, Dinamo Areni. Klub je osnovan 2014. godine i pažnju javnosti je privukao hrabrim programom koji redovno uvršćuje legendarna i savremena imena elektronske muzike. Klub će predstaviti jedan od rezident didžejeva Bassianija, Zitto.

Zvezda večeri dolazi iz Stokholma u kom, zajedno sa Anthony Linell-om poznatijim kao Abdulla Rashim, vodi nadaleko čuveni lejbl, Northern Electronics. Jonas Rönnberg, kako je Vargu pravo ime, misteriozna je pojava na elektronskoj muzičkoj sceni i taj status drži od objavljivanja svog debi albuma “Misantropen” koji je izdao 2013. godine.

Ovog petka će prvi put nastupiti u Beogradu. Sa opusom koji ide od ortodoksnog tehna, preko indastrijala do ambijenta i nojza, jedno je zajedničko za sve što Varg radi – severnjački vajb. I dok njegova muzika izaziva strahopoštovanje Varg svoju pojavu na društvenim mrežama fajta humorom.

Levan Tsertsvadze, čije je umetničko ime Zitto, gruzijski je didžej koji raste u jednu od najintrigantnijih pojava klabing scene Tbilisija. Zitto u svojim setovima uglavnom meša hipno i atmosferični tehno ali ga takođe krasi i sposobnost da se prilagodi momentu.

Dragstor za blisku budućnost priprema gostovanje moskovskog kluba Arma 17, dok je već za 20. april najavljeno Norhtern Electronics veče sa Anthony Linell-om i Evigt Mörker-om.

 

6. april, Dragstor

LINEUP
Varg (Northern Electronics, SE) LIVE
Zitto (BASSIANI, GE)
SAUD
Rope

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,