Home

VESTI

Valentino Kanzyani: Dođite opušteni i spremni na sve

No Comments Najave

Valentino Kanzyani: Dođite opušteni i spremni na sveKlub Bašta Sava Centra ugostiće 2. juna poznatog slovenačkog DJ-a i producenta Valentina Kanzyanija (Jesus Loved You, Cadenza), koji će predstaviti svoj novi, originalni house zvuk!

 

Publika će imati priliku da čuje i trake sa njegovog prvog izdanja za jednu od najuticajnijih izdavačkih kuća za elektronsku muziku, Cadenza Records. Kao domaća podrška nastupiće DJ Shoxy i DJ Alexandar Ivković.
 

„Dođite opušteni i spremni na sve! Osim traka sa novog albuma, sviraću i svoje neizdate stvari, kao i gomilu nove i stare muzike koja me trenutno najviše inspiriše!”, poručio je Kanzyani pred nastup.

 

 

 Valentino Kanzyani: Dođite opušteni i spremni na sve

Valentino Kanzyani

 

Kao jedan od pokretača techno scene u Sloveniji, Kanzyani je izgradio ime sredinom `90-ih, vrteći na tri gramofona u klubu Ambasada Gavioli u Izoli. S vremenom, sirovu energiju techna obogaćuje funky perkusivnim ritmovima i atmosferičnim melodijskim prelivima. Sveži, zarazni zvuk njegovih DJ setova već dve decenije osvaja brojne klubove i festivalske bine širom sveta, od južne Amerike do Ibice, na kojoj danas živi. Uvek rado gostuje u Beogradu, a domaćoj publici poznat je po seriji  nezaboravnih žurki.

 

Njegove trake izdate za najrespektabilnije techno i progressive house etikete kao što su Tronic, Intec, Yoshitoshi, postale su himne plesnih podijuma. Izdavačka kuća Jesus Loved You, koju je osnovao 2005. godine, predstavlja njegovu novu viziju underground house muzike, koja je evoluirala u samouvereno kombinovanje inovativnih plesnih ritmova sa neobičnim instrumentima i klasičnim harmonijama. Izdanje za Cadenzu Love and Gratitude EP1 označava novo muzičko putovanje, a priprema i prvi album, Love and Gratitude, za istu etiketu.

 

 

 Valentino Kanzyani: Dođite opušteni i spremni na sve

Shoxy

 

 

Shoxy (Nenad Petronijević) je, kao jedan od najmlađih predstavnika beogradske techno scene, započeo karijeru krajem ‘90-ih, puštajući muziku u kultnom klubu Industrija. Usledili su veliki događaji i festivali u Srbiji i inostranstvu, izdanja za najprestižnije svetske etikete, mesto među prvih deset na listama sajtova za prodaju muzike, kao i podrška Richieja Hawtina, Chrisa Liebinga, Dubfirea, Marca Carole… Njegovi setovi ukrštaju techno i Ibiza house, a osim produkcije i DJ-inga, radi i kao predavač kursa “Produkcija elektronske muzike” na SAE Institutu u Beogradu.

 

Alexandar Ivković je, zahvaljujući svom starijem bratu, kontakt sa kvalitetnom elektronskom muzikom imao već u osmoj godini. Počeo je da miksuje sa 12 godina, a sa 17 je nastupao sa najvećim domaćim i stranim imenima, među kojima su Marko Nastić, Dejan Milićević, Umek, Monika Kruse, Charles Siegling (Technasia), Cristian Varela… 2004. godine postaje član DJ organizacije Tehnika 8×8, a na Recon Warriors stejdžu na Exitu nastupao je četiri godine zaredom. Njegov stil obuhvata sve podžanrove techna, u kombinaciji sa electrom i houseom. Iza sebe ima jedno izdanje za domaću etiketu Traffica Records i trenutno je fokusiran na produkciju. 

 

 

Valentino Kanzyani: Dođite opušteni i spremni na sve

Alexandar Ivkovic

 

 

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Eventima i putem sajta www.eventim.rs, po pretprodajnoj ceni od 800 dinara.

Izdanje Love & Gratitude EP1, donosi odlučan pristup inovativnim ritmičkim konstrukcijama. Saradnja sa Ian F-om, Old School Romance, je dubby tech-house traka u kojoj se atmosferični akordi prelivaju preko odlučnih šejkera i činela i nemirne bas linije. Elegantno vođena tenzija daje nagoveštaj moguće eksplozije, ali ipak ostaje plutajući u senkama.

 

El Circulo De La Vida donosi isprekidan ritam kroz poigravanje perkusija sa zvukovima prirode i melanholičnom melodijom koja luta. Magično putovanje nastavlja se kroz pripovedanje šamana na španskom. Preciznija struktura trake Woodoo Samba oslanja se na nekoliko jednostavnih drum elemenata, iz kojih Kanzyani istiskuje zarazni loop konstantno menjajući bazične paterne. Set plemenskih udaraljki ukršta se sa metalnim zvukom hvatača snova na vetru. Holi Revolver je u osnovi tribal techno traka, iako donosi oštri prelomljeni beat i izbegava four-to-the-floor paterne. Hipnotišuća bas linija se savršeno razrešava u dugi dah klasično harmonizovane horske melodije.