Home

VESTI

U prodaji ulaznice za Kill Me Laser i Ljudske potrebe

No Comments Najave

U prodaji ulaznice za Kill Me Laser i Ljudske potrebeOd petka, 14. oktobra, u prodaji su ulaznice za koncert bendova Kill Me Laser i Ljudske potrebe, koji će se održati u Klubu Doma omladine Beograda u petak, 21. oktobra. U pitanju je prvi događaj nove epizode serijala koncerata SCENA Uživo!

Ulaznice se po ceni od 200 dinara mogu kupiti na blagajni Doma omladine Beograda, na dan koncerta biće 300 dinara.

 

Na početku novog SCENA Uživo! serijala vas očekuje prava energetska  bomba, dva benda koja svaki na svoj način kombinuju mašine i gitare, noise i electro, electro i punk, punk i punk… Nova škola. Kill Me Laser, strogo čuvana tajna beogradskog undergrounda i Subotičani Ljudske potrebe, electro-punk eliksir za depresiju prouzrokovanu tranzicijom.

 

 

 Serijal koncerata SCENA Uživo!

Serijal koncerata SCENA Uživo!

 

Kill Me Laser
KML je nastao u Beogradu 2009. godine. Članovi benda, neopterećeni žanrovskim odrednicama, stvaraju muziku koju trenutno najbliže možemo okarakterisati kao dark wave. Iza sebe imaju niz koncerata, pretežno beogradskih, dva nastupa na EXIT-u i učešće na par regionalnih festivala. Do sada ne poseduju ni jedan zvanični snimak. Za sada njihovu muziku mozete doživeti isključivo uživo.  www.facebook.com/killmelaser

Ljudske potrebe
Ljudske potrebe su jesti, piti, jebati i snevati. One su takođe i naziv subotičkog sastava kojeg čine Vuk Miletić (vokal), Armand Mesaroš (bas) i Igor Andrejić (loop mašina i klavijature). Formirane su 2010 godine. Odlikuju ih snažni tekstovi i energičan zvuk. Obuhvataju više žanrova, ali se njihova muzika može okarakterisati kao electro-punk. Izdali su jedan album i rade na sledećem. Puni su iznenađenja a pred Vama su onakvi kakvim ih vidite. www.popboks.com/scena/ljudskepotrebe

 

 

 Serijal koncerata SCENA Uživo!

Serijal koncerata SCENA Uživo!

Popboks i Dom omladine Beograda predstavljaju novu epizodu serijala koncerata:

SCENA Uživo! je serijal koncerata mladih, neafirmisanih, žanrovski raznorodnih i autorski autentičnih bendova.  

Program

Petak, 21. oktobar, 21h
•    Kill Me Laser
•    Ljudske potrebe

Subota, 5. novembar, 21h
•    Temple of the Smoke
•    Plišani mališan

Petak, 18. novembar, 21h
•    Bitipatibi
•    Stray Dogg

Subota, 10. decembar, 21h
•    Plastic Sunday
•    Threesome

Ulaznice će se prodavati na blagajni Doma omladine Beograda; u pretprodaji sedam dana pre svakog pojedinačnog koncerta po ceni od 200 dinara, na dan svakog koncerta cena će iznositi 300 dinara. Cena ulaznica je ista za sve koncerte.

 

 

 Serijal koncerata SCENA Uživo!

Serijal koncerata SCENA Uživo!

 

SCENA Uživo! ima svoj koren u rubrici Scena web magazina Popboks (www.popboks.com) koja od 2006. godine predstavlja mlade i neafirmisane bendove iz zemlje i regiona. Prvo izdanje serijala koncerata SCENA Uživo! održano je u martu, aprilu i maju 2007. godine u Klubu Doma omladine Beograda, kada je pred velikim brojem posetilaca nastupilo 10 neafirmisanih bendova (5 koncertnih večeri po dva benda), a nakon toga, iste godine u julu mesecu, u Studentskom kulturnom centru Beograda nastupile su još 4 mlade grupe. Svoje prve veće koncerte su tada održali, između ostalih, Repetitor, The Mothership Orchestra, Iskaz, Nežni Dalibor, ŽeneKese, Stuttgart Online, Slaptrap, Sajsi i drugi… Kao ilustraciju koliko je program bio uspešan navodimo činjenicu da je koncert grupa Nežni Dalibor i The Mothership Orchestra u Klubu Doma omladine tada bio rasprodat.  

Smatramo da je nakon 4 i po godine od prvog koncerta o okviru programa SCENA Uživo! situcija samo za nijasnu bolja kada je u pitanju prostor koji mladi bendovi (i samostalni autori) dobijaju u medijima i na kulturnoj sceni uopšte.
 
Ideja programa SCENA Uživo! koji će tokom ove jeseni ponuditi Popboks i Dom omladine je da se nova generacija muzičkih grupa učini vidljivom i prepoznatljivom kao relevantna kulturna činjenica u našoj zemlji.

Program SCENA Uživo! je podržao Sekretarijat za kulturu grada Beograda.