Home

VESTI

Tuborg pre-exit party: Funkerman

No Comments Najave

Tuborg pre-exit party: FunkermanArdie van Beek(1975) ostatku sveta poznatiji je kao Funkerman.

 

Ovaj šarmanti Holandjanin vuče muzičke korene iz američkog hip hop-a i to najtvrdjih predstavnika ovog žanra kao što su: Public Enemy, Eric B I Rakim.

 

Slušajući ovakve pionire današnje muzike razvija se i njegova ljubav prema funku a zatim i house-u.

 

Od tih početaka on je u potrazi za novom i uzbudljivom muzikom.

 

Tokom 90-tih radeći u klubu Spok u rodnoj Bredi (HL) bavio se kako produkcijom tako i promocijom novih izdanja. Ipak ključno iskustvo je rad u prodavnici ploča Magik.

Baveći se A& R-om upoznao je mnoge bitne ljude cvetajuće holandske scene. U godinama koje slede zacementirao je svoje mesto na top listama, a 2004. odlučuje da sa svojim prijateljem Fedde le Grand-om osnuje Flamingo Records! Ovakva odluka se pokazala kao sjajan izbor, jer slede hitovi: Put your hands up for Detorit(Fedde le Grand), Speed Up(Funkerman), Let me think about it(Ida Corr)…
 
 
Tuborg pre-exit party: Funkerman
Tuborg pre-exit party: Funkerman
 
2007-e, Funkerman-a je zatekla u samom vrhu hitova sa Wheels in motion (Ministry of sound), koju je izdao pod njegovim i Fedde-ovim zajedničkim alijasom: F to the F.
Početkom 2009. po povratku sa severno Američke i australijske ture, izdaje track Remember sa I-Fan-om koja je dominirala You Tube-om i download listama, zahvaljući i prelepom animiranom spotu.
Sa Falmingo Nights serijalima žurki postao je svetski etalon za high class produkciju, garantujući neverovatan provod na svakom dancefloor-u, a sada drugog jula uz domaću podršku Oysha i Funkerman za vas, Tuborg i Exit vas zagrevaju, do najvažnijeg festivala na Balkanu!