Home

VESTI

Tristan & Laughing Buddha Live @ Sava Centar

No Comments Najave

Tristan & Laughing Buddha Live @ Sava CentarPozivamo Vas na jesenji party XperimenT & Save The Rave organizacije i ujedno zatvaranje letnjeg prostora u Bašti Sava Centra za sezonu 2012. Nakon proslave našeg rođendana u julu mesecu i odlične energije koju smo tada napravili, 15og septembra spremamo još jednu muzičku “bombu”.
  

Dva trenutno najbolja Engleska umetnika nam dolaze u goste: Tristan Cooke i Džeremi van Kampen. Njihovi Live nastupi i DJ setovi su poslednjih godina najposećeniji na festivalima i u klubovima širom sveta.
  

Vrhunska muzika i odlična komunikacija sa publikom obećavaju atmosferu za pamćenje i u Beogradu na njihovom nastupu. Pored njihovih dobro poznatih muzičkih ostvarenja, po prvi put ćemo biti u prilici da čujemo i zajednički projekat “Fearsome Engine”. Njihov trosatni nastup upotpuniće i beogradski DJ-evi Manda, Pura i Stole. I sve to u otvorenom prostoru Bašte Sava Centra na Novom Beogradu.

 

Tristan Cooke se produkcijom trance muzike bavi još od 1993. godine. Narednih desetak godina donose mu saradnju sa nekim od najznačajnijih umetnika svetske trans scene stvorivši mnoga dugotrajna prijateljstva: Man Made Man, Process, Hallucinogen, Serge, Dimitri, Dick Trevor, Laughing Buddha, Aphid Moon, GMS.

 

rvi singl izdaje za Twisted Records 1996 godine, pod imenom „ Martian Arts“. Zatim slede prvi i drugi albumi – „Audiodrome“ i „ Substance“. Nakon 2005 godine, pridružuje se NANO Records izdavačkoj kući. Za mnoštvom izdatih singlova usledio je treći, i po mnogima najbolji, solo album „Chemisphere“ . Poslednje dve godine posvećuje promociji projekta sa Avalon-om pod nazivom „Killer Watts“ koji objedinuje stilove oba artista u jedan kompaktan i krajnje prepoznatljiv muzički pravac.

Pored produkcije spostvenih numera, nastupa i kao DJ u mnogim klubovima i na mnogim festivalima. Tristan Cooke je gostovao u Beogradu u junu mesecu 2007 godine na party-u u Rovu kod Vojnog muzeja na Kalemegdanu. Odličan live nastup, pun pozitivne energije ostao je posetiocima u sećanju kao jedan od najboljih trance događaja te godine. Takođe, na poslednjem gostovanju u klubu „XlagooM“, Tristan je potrdio da od njega možemo svaki put očekivati samo najbolje.

 

 

 Tristan & Laughing Buddha Live @ Sava Centar

Tristan & Laughing Buddha Live @ Sava Centar

 

 
Laughing Buddha (Džeremi van Kampen) je producent i DJ iz Velike Britanije. Bivši gitarista , njegova inspiracija za produkciju trans muzike započela je na “Goa-i” ranih 90-ih. Već 1995 godine nastaje njegovo prvo izdanje – EP “Cannabanoid” izdat na “Transient Records-u” pod imenom “Cosmosis” zajedno sa Bilom Halsei-om.

Ovo partnerstvo je doživelo ogroman uspeh sa albumom “Cosmology” a sa tog izdanja, izdvojili su se hitovi kao što su “Morphic Resonance” i “Gift of the Gods”. Nakon toga, slede singlovi “Infinite Depths” i “Karma” na “TIP Records-u” pod imenom Laughing Buddha. Kada su se razišli kao saradnici 1998 godine, Džez je nastavio solo projekat “Laughing Buddha” sa top  singlovima kao što su: “If You Think You're Psykik”, saradnja sa Chris Decker-om na “Maelstrom” kompilaciji i drugi.

Džez je trenutno jedan od najboljih producenata iz Engleske, sa mnoštvom izdanja na etiketama kao što su “Dragonfly”, “LSD”, “Solstice” i “TIP World”. Poslednjih par godina od kada se pridružio timu “Nano Records” iza sebe ima svoj debi solo album “Sacred Technology” i mnoštvo singlova i kolaboracija sa drugim artistima a najpoznatija saradnja je sa Tristan Cook-om pod imenom “Fearsome Engine”.

Kao iskusni live act i DJ, Džez je obišao čitav svet uključujući Australiju, Novi Zeland, Japan, Izrael, SAD, Južnu Ameriku i Evropu, a svirao je na festivalima poput Glade, Boom, Sonica , Ozora , Universo Paralello i mnogim drugim.

 

 

 Tristan & Laughing Buddha Live @ Sava Centar

Tristan & Laughing Buddha Live @ Sava Centar

 

 

Line Up:
DJ Manda // Zenit, Tesseract, SRB
DJ Pura // Save The Rave, Zenit, SRB
Tristan vs Laughing Buddha // Nano Records, UK – 3hrs Live set
DJ Stole // XperimenT, SRB

 

Korisni linkovi:  

www.facebook.com/djtristanfanpage
www.myspace.com/tristancooke
www.facebook.com/jezbuddha
www.neonbookings.com/artists/laughing-buddha/
www.nanorecords.co.uk
www.neonbookings.com

Pretprodaja karata po 700 dinara: Eventim, 065.675.0009