Home

VESTI

Tribute to Miguelle

No Comments Najave

Tribute to MiguelleObaveštavamo vas da će u subotu, 12. decembra, u sali Bunjevačkog kola u Subotici, biti održana tradicionalna manifestacija, posvećena jednom od pokretača Subotičke elektronske scene, “Tribute to Miguelle” u organizaciji Beat&Bones i FOKUS fondacije iz Subotice.

U okviru ove sjajne žurke nastupiće Alen Sfrozina iz Italije i Dee Face iz Srbije. Podršku će pružiti Nikola Majdanović, Adamov, Brajan i Phantom iz organizacije Beat&Bones, a kao VJ nastupiće Zoli/SubFX iz Subotice.

DJ MIGUELLE (1976-2001), ikona dj scene u Srbiji. Bio je jedan od prvih pravih dj-eva u Vojvodini. Pokretač organizacije Play4underground, koja je započela “ludilo” elektronskog zvuka kod nas. Prvi je doveo svestske DJ velikane u tadašnju diskoteku Lifka (Lady B, Gayle San, Miss La Di Da, Ian Ossia, Corvin Dalek, Alen Sforzina, Valentino Kanziany, Joseph Armani i drugi). Nastupao je po celoj zemlji Mađarskoj, Makedoniji, Bih, Rumuniji…

Umeo je da oseti svoju publiku. Clubbing posle njega više nikada nije bio isti, a sećanje na njega i poštovanje prema njemu nikada neće nestati. 

 

Tribute to Miguelle

  

ALEN SFORZINA, od sviranja u underground elektro bendovima ranih 80tih, pa do kreiranja jedinstvenih zvukova u projektima sa muzičkim velikanima našeg doba, Alen Sforzina je svakako ostavio mnogo neizbrisivih tragova. Odgovoran je za inicijaciju i evoluciju party scene u Istri u Hrvatskoj, gde je od 1996. godine bio sinonim dobre zabave, inovativnog i svežeg noćnog života pod dobro upamćenim nazivima: Technopolis, Tribal instict, Hallowind…

Bila je godina 1997., kada se Alen preselio u Grac (Austrija) i u svom studiju počeo da stvara muziku uz koje će mnoge generacije odrasti, u projektima sa imenima poput Daniele Papini, Steffan Ehrlin, Alex Bau, Dj Ogi, ali i na sopstvenim projektima pod imenima: Technosforza, Togo, Wizard of Fez i AS, a njegove ploče su se nalazile u setovima najvećih imena u istoriji elekrionske muzike: Carl Cox, Jeff Mills, Fergie, Cris Fortier… Od 2006. godine nalazi se u Italiji gde nastavlja da zadivljuje javnost u zajedničkim projektima sa italijanskom superzvezdom, Francesco Farfa-om. Kombinacija elektronike, house-a, techno-a, sloboda muzičkog izražavanja je ono što karakteriše Alena i stavlja ga u red najkvalitetnijih DJ/producenata prošlog i ovog veka.

Muzički program će pratiti vrhunski zvuk i rasveta, video projekcije, a plesna grupa izvešće Special Tribute Performance.

Ulaznice za ovaj događaj, po ceni od 350 dinara, mogu da se kupe u caffe knjižari PLATO u Subotici, a na dan žurke će se prodavati po ceni  od 450 dinara na blagajni Bunjevačkog kola. Sav prihod od manifestacije ide maloletnom sinu dj Miguella.  

Posebna zahvalnost ide Red bull-u, Audio solutions-u, Rental-u, štampariji Printex, Panon RTV-u, Happynovisad-u, Soundhead-u što su pomogli održavanje ove manifestacije.

 

{xtypo_rounded1}Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima Vas vodi na ovaj koncert. Delimo Vam 2×2 ulaznice. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na ulaznice at clubbing dot rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona. Subject:"Tribute to Miguelle"

{/xtypo_rounded1}