Home

VESTI

Terry Lee Brown Jr. @ Mamolo

No Comments Najave

Godinama Terry Lee Brown Jr. se smatra članom internacionalne elite house producenata i osnivačem podžanra Tech-House.

Terry Lee Brown Jr tj. Norman Feller, počeo je da se bavi DJingom 1989. i ubrzo nakon toga njegov rad se našao na mnogim pločama. 1994. je odlučio da se u potpunosti posveti muzici. Sledeće godine započeo je projekat pod nazivom Terry Lee Brown Jr. i počeo da stvara jedinstveni zvuk. Plastic City, tada još uvek mlada etiketa, je Terry-ju ponudila jedinstvenu priliku, zbog čega joj je dan danas ostao veran.  
 
Prvi debi album Brother For Real je izdao u proleće 1996. To je bila prava prekretnica za Tech-house pravac jer je uključio elemente Junglei Trance. Da je ovaj album javnost odlično dočekala dokazuje i čunjenica da je jedan od najuglednijih engleskih muzičkih časopisa ubrojao u prvih deset albuma 1996. godine zajedno sa albumima artista poput DJ Shadow, Fugees, Underworld i Faithless.
 
Ništa manje uspešan, drugi album pod nazivom Chocolate Chords , izadat je krajem 1997. godine. Američki Mixmag ga je svrstao meÄ‘u prvih 5 albuma te godine.

 

 

 

Kompilacije pod nazivom Terry's Café 1-11 su se takoÄ‘e našle na stranicama poznatih svetskih časopisa poput Muzik, Urb, XLR8R… ali se ta priča mimo albuma ovde ne završava. Terry je takoÄ‘e poznat i po remix-ima koje je uradio za track-ove kao što su Louise (Let's Go Round Again), Paul Van Dyk (For An Angel), Paris Red (Love Hurts), Future Funk (Music Takes You High) i tako dalje.

Trećim i najnovijim albumom From Dub Til Dawn je krunisan dvogodišnji rad. On okuplja jak bas, tople zvukove i vokale. Zvuk i ritam su najvažnije u ovom slučaju. Mješavina kuće i Dub ili dva koraka round out albuma. Track Take Your Time je raÄ‘en sa poznatim Timewriter-om.  
 
Danas Terry Lee Brown Junior važi za jednog od najuglednijih house producenata. To je verovatno zbog strasti i ljubavi koju ulaže u produkciju i svoje setove, i kojom pokazuje da se house muzika ne oseća samo na dancefloor-u.

 

 

Terry Lee Brown Jr. @ Mamolo

06. Februar 2009.

 

Support

Markwood

Max Imovic

& Dica B2B

 

Cena karte: 700din

 

 

 

c u there people Cool