Home

VESTI

TBF spektakl sutra u Beogradu!

No Comments Najave

TBF spektakl sutra u Beogradu!TBF, najatraktivniji hrvatski bend, nastupiće sutra u 21h u Sali Amerikana u Domu Omladine u Beogradu.

Njihova reputacija da su prava koncertna atrakcija, najnoviji singlovi koji su osvojili publiku svih generacija „Mater“ i „Veseljko“, prodoran humor i karijera duga preko 20 godina publici u Beogradu obećavaju jedno posebno i uzbudljivo veče.

 

Ova splitska šestorka se od svog nastanka 1990. godine, nametnula jedinstvenom kombinacijom repa i hip hopa sa rok, fank soul i rege zvucima. Direktni tekstovi pesama prožeti lokalnim humorom i nepresušnom socijalnom tematikom, spotovi koji su uvek koncipirani kao mini filmovi i originalni nastupi već godinama osvajaju publiku.

Najnoviji album „Pistaccio metallic“ nikoga nije ostavio ravnodušnim, a rasprodate dvorane i trenutno najprodavaniji album u Hrvatskoj doveli su ih do titule jednog od najtraženijih bendova na ovim prostorima.

 

 

 TBF

TBF

 

TBF-ovci su publici u Beogradu obećali samo hitove, a to znači mnogo plesa, gromoglasnog smeha i glasnog pevanja!

Ulaznice za nastup TBF u Beogradu prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima, putem sajta www.Eventim.rs, na blagajni Doma omladine i u Dallas Music Shopu u Sremskoj 2. Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 700 dinara, dok će na dan koncerta biti 900 dinara.

O TBF-u

Pripremite svoje oči, uši, glasne žice, plesne cipelice i širok osmeh jer TBF i „Pistaccio metallic“ spektakl konačno stižu u Beograd!

Uzbudljivu karijeru započeli bez većeg iskustva u stvaranju muzike, ali naslušani pionirskih hip hop albuma Run D.M.C., LL Cool J, Public Enemy i ostalih, tako što su 1992. snimili tri numere sa semplovima i repovanjem u kućnoj produkciji i plasirali ih na lokalne radio stanice.

Debi album „Ping-pong: Umjetnost Zdravog Đira“ koji su objavili tek 1997. vrlo brzo je zadobio kultni status na tadašnjoj sceni. TBF se nakon toga bavio i izvođenjem sopstvene predstave „Baš Beton i Stupovi Društva“, a sledeća tri albuma „Uskladimo Toplomjere“, „Maxon Universal“ i „Galerija Tutnplok”  predstavili su ih u potpuno novom svetlu.

 

 

 TBF

TBF

 

Taj period obeležilo je mnoštvo nagrada, nezaboravnih hitova kao što su „Yen Dva“, „Genije“, „Obračun kod Haikikija“, „Malo San Maka“ i „Alles Gut“ kao i turneje kojima su se predstavili kao prava koncertna atrakcija.

Njihovo novo izdanje „Pistaccio metallic“ trenutno je najprodavaniji album u Hrvatskoj Da momci iz TBF-a imaju veliku bazu fanova i u Srbiji pokazuju sjajni nastupi održani na Trenchtown festivalu prošle kao i na Exitu 2006. i 2010. godine. Postavku benda koji beogradskoj publici sprema još jedan nezaboravan nastup čine vokal Mladen Badovinac, vokal i elektronika Luka Barbić, vokal Aleksandar Antić, bas Ognjen Pavlović, gitara Nikša Mandalinić i bubanj Janko Novoselić.