Home

VESTI

Subcontext Party with Jolka, KC Grad

No Comments Najave

Subcontext Party with Jolka (ZG)Luka Baumann a.k.a. JOLKA dolazi iz Zagreba, jedan je od predstavnika nove hrvatske techno scene.

 

Momak koji je odrastao slušajući Autechre, Coil, Surgeona i Steve Reicha. Posle razočaravajuće epizode u muzičkoj školi (tokom jedne godine provedene tamo, ni jednom nije dodirnuo niti jedan muzički instrument) otkriva da kompjuter može biti vrlo korisna alatka u eksperimentisanju sa zvukom.

 

Prve ploče izdaje na svom labelu PSNZ, a ubrzo zatim izdaje i za poznate labele: Mainout, Arms, Infecta i Emergence.

 

 

Subcontext Party with Jolka (ZG)
Subcontext Party with Jolka, KC Grad
 
 
U početku njegov zvuk je bio negde između Birmingham techno zvuka i industriala, a sada će nam se predstaviti pod novim pseudonimom JOLKA. Jolkin zvuk je topao, dobro produciran melodičan techno sa jasnim uticajima Detroita, Berlina i dub techno zvuka.
 
Već posle prvog izdanja za Sect Records „The Jolka Experience“, kao i remixom za Matrix Label iz Detroita, skrenuo je pažnju na sebe. Ovu ploču, između ostalih, chartovali su DJ Rolando, Ben Sims, Luke Slater, Kirk Degiorgio, Marcel Heese…
 
Imali smo priliku da ga čujemo u Beogradu i na Exit festivalu kao Luku Baumanna, a sada dolazi kao Jolka, svakako jedan od umetnika koji predstavlja budućnost svetske techno scene.
 
 
Petak, 5.03.2010. 22h
Kulturni centar GRAD (Braće Krsmanović 4)

JOLKA a.k.a. Luka Baumann (Sect Records / Hrvatska)
Subotic (Subcontext / Nightvision)
Raketic (Subcontext / BSD)