Home

VESTI

Singing Loins u klubu Gun!

No Comments Najave

Singing LoinsPočetkom 2011. godine Singing Loins su objavili novi album Stuff koji je u kritičarskim krugovima već markiran kao njihovo najozbiljnije delo u dvadesetogodišnjoj karijeri.

U okviru balkanske turneje, Singing Loins će nastupiti u Gun Club-u 4. februara i dokazati zašto su najbolji engleski raw-folk i punk-folk bend u poslednjih nekoliko decenija.

 

Singing Loins oformljeni su krajem 1990. Chris Broderick (vokal) i Chris Allen (gitara, bendžo, mandolina) želeli su da na jedan antitradicionalistički način pristupe pisanju novog engleskog folka, više se oslanjajući na efekat emocije koja izlazi iz interpretacije nego na tehniku i uobičajene šablone.

Kao takvi, odmah su bili prezreni od strane konzervativne folk kritike, ali su zato privukli ogromnu pažnju liberalnijih poznavalaca, zapravo svih poštovalaca folk muzike koji su smatrali da je potrebna „sveža krv“ da bi se ostarelo telo engleskog folka bolje osećalo.

 

 

 Singing Loins
Singing Loins

 

Umnogome im je pomogao i Billy Childish (Milkshakes, Mighty Caesars, Headcoats, Buff Medways). Geniju njihovog zemljaka nije promakao strahovit potencijal Singing Loins i od samog starta verovao je da su oni prosto „odabrani“ da engleskom folku vrate stari sjaj na jedan potpuno neuobičajen način – pišući nove, svoje pesme i izvodeći ih tehnički prosečno, ali sa strahovitim emotivnim pražnjenjem.

Akustična gitara, bendžo, mandolina i štap sa zvončićima kojim Broderick drži ritam stvaraju jednostavnu zvučnu sliku, obezbeđujući pozadinu vrsnim Broderickovim stihovima otpevanim „iz dubine dušе“.

 

 

 Petak 4. februar
SINGING LOINS @ GUN CLUB

Cena karte je 800 dinara u pretprodaji

(kafe Šikarica, Skadarska 22 i Pinball Wizard Records, TC Eurocentar, Makedonska 30)
Vrata kluba se otvaraju u 22.30h