Home

VESTI

Prvi singl benda Dž!Dž! sa debi albuma

No Comments Najave

Dz Dz BendBeogradski sastav Dž!Dž! izbacio je singl James Brit koji najavljuje njihov debi album.

"Pravi jesenji clockvork song, himna svakodnevnog (anti)heroja u raljama kapitalizma, pesma pod sarkastičnim nazivom James Brit (aluzija na čuvenog tajnog agenta iz fikcije, koji se u ovom slučaju odao rokenrolu). Bez obzira na naziv, tekst pesme je na srpskom jeziku, i sva odzvanja pitanjem 'Da li je to normalno što radim svaki dan?'.

 

Tekstualno je jako otvorenog sadržaja, ali još uvek ne tako eksplicitnog, kako se očekuje na njihovom albumu A onda stanem i razmislim koji će izaći sredinom oktobra. Dž!Dž! se odlučio da na prvom mestu plasira singl hit, da bi praktično otvorio sezonu, pokrenuo ljude na đuskanje, ali istovremeno i na pitanje – kakvim životima to živimo i na šta sve pristajemo u današnjem vremenu, ostavljajući sve svoje snove i maštanja po strani", navodi se u saopštenju benda.

 Prvi singl benda Dž!Dž! sa debi albuma

Prvi singl benda Dž!Dž! sa debi albuma

 

 
Dž!Dž! – malo o bendu

Bend je ostvario brojne nastupe širom Srbije a i neke u regionu, možemo izdvojiti: zatvaranje beogradskog kluba DžKC uz slogan "Dž-Dž u DžKCu za Dž", zatim u Rijeci (Hrvatska) u klubu Big Rock Mama, klubu Ana Četiri Pistolja, brodu Povetarac, desetak puta klub Žica, par puta Akademija,u klubu Danguba, dvorištu biblioteke grada Kikinde, u Vrbasu u Pablo Baru,u Subotici na String Festivalu, Medija klubu na Adi Ciganliji, Jelen Pivo festival pre Happy Mondaysa,u Hektoru u Skadarliji svirali,u Gusaru na Savi, Petrovcu na Mlavi, Majdanpeku, Skopju(Makedonija), Novom Sadu, Festivalito 2 i 3….

 

Socijalno smo i ekološki angažovani. Uključeni i u književni rad i uredništvo na medjunarodnim zbornicima poezije i proze. U oktobru 2009 je objavljena Sinišina prva knjiga poezije Mamonova Hagada, za izdavača Liber, Beograd.

 

Tekstove za naše numere pišu Ivan Jakovljević i Siniša Stojanović Sinister, pesnici i muzičari koji su aktivni članovi Dž Dž a , česti učesnici festivala i aktivnih treninga poezije Nastali 2005.

 

Sviramo eklektični avangardni rok. Prvi album benda Dž!Dž! pod nazivom „A onda stanem i razmislim…“ izlazi sredinom oktobra.

 

Pesmu James Brit možete preslušati na sajtu popboks.com

 

 

 

Izvor:

Popboks