Home

VESTI

Prvi rodjendan GRADa!

No Comments Najave

Prvi rodjendan GRADa!Prvih 365 dana Kulturnog cetra Grad.

 

15h – "Otvoreno o javnim prostorima" 18h – R POINT predstavlja GRUBB (Gipsy Roma Urban Balkan Beats) – koncert 20h – Svečano otvaranje izložbe fotografije "106 + 365" + koktel uz GRADske DJ-eve 22h – LOUIE AUSTEN (Austrija) – koncert 23h – Dimitrije Stojanović 01h – Lamiralio (Sarajevo) 03h – Ewox  

     

LOUIE AUSTEN
Verovatno jedan od najvećih šarmera muzičke današnjice se vraća u Beograd. Karijera prepuna zanimljivih detalja i isto toliko zanimljivih likova, vodila ga je od Južne Amerike, Australije, preko New York-a, pa sve do srca show biznisa – Las Vegasa. Da bi se opisao taj široki dijapazon stilova u koje je Louie umešao prste, dovoljno je pomenuti njegovu saradnju sa najvećim likovima njujorške scene 70tih (Dean Martin, Frank Sinatra) pa sve do današnjih dana kada na sceni radi sa Peaches, Matthew Herbertom, Gonzales, Mocky…

Neverovatna količina energije, šarm koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga i neumorna želja za nastupima i zabavama mogu se možda sabrati u njegovoj rečenici od pre neku godinu kada je na pitanje dokle će biti aktivan odgovorio – "I'll probably die on stage but I don´t give a shit."

 

 

Prvi rodjendan GRADa!

Prvi rodjendan GRADa!

 

 

"106 + 365"
Izložba fotografija koje su nastale u periodu izgradnje KC GRADa, kao i fotografija sa mnogobrojnih GRADskih dešavanja u prvoj godini postojanja.

 

 

R POINT
R POINT je neprofitna organizacija koja ima za cilj da kroz obrazovanje, muziku i ples pokuša da pomogne da se promeni percepcija i Roma i ne roma o ovoj zajednici. Takođe, da i jedni i drugi shvate da romska zajednica može da doprinese društvu kada joj se pruži prilika. Već četiri godine organizuje muzičke radionice u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Vode ih poznati muzičari a posećuju ih talentovana i entuzijastična romska deca i tinejdzeri koji sami pišu tekstove i komponuju muziku. Bave se pre svega temama vezanim za njihove živote, budućnost i položaj u društvu. Muzika koja ovako nastaje predstavlja spoj tradicionalne romske kulture i hip hopa, a bitan deo njihovog performansa je ples. R POINT je u prethodnom periodu imao mnogo nastupa uključujući i EXIT, Rom art festival, dečiji festival Čarolija… Vrhunac našeg dosadašnjeg rada je cd pod imenom GRUBB (Gipsy Roma Urban Balkan Beats), a na koncertu 16. 04. U KC Grad će se predstaviti beogradske grupe koje učestvuju u ovom projektu.

Ukoliko želite da prisustvujete prvom rodjendanu GRADa molimo Vas da nam se javite na [email protected]alfront.net