Home

VESTI

Petar Dundov u Mamolu!

No Comments Najave

Petar Dundov u Mamolu!

U okviru svima već dobro poznatog Lucky Showcase serijala u petak 28. oktobra klub Mamolo ugostitiće najvećeg super stara među DJ-evima koga je Hrvatska ikada izrodila.

Petar Dundov, osnivač organizacije “Perfection”, čija remek dela "Tenth Plateau", "Quinta", "Distant Shores" tera na ples publiku širom planete.

Osvojio je i srca velikih zvezda kao što su Sven Väth, Francois K, Laurent Garnier, Adam Beyer, Josh Wink, Guy J, Glimpse, Hernan Cattaneo, Brendan Moeller, Danny Tenaglia…

Petar Dundov je Hrvatski DJ i producent, rođen u Zagrebu 1973. god. Još od detinjstva on je bio fasciniran sa sintisajzerskim zvukom i konceptom razvijanja novog muzičkog talasa.

1989. godine je kupio svoj prvi sintisajzer i počeo praviti muziku pod uticajem Kraftwerk-a, Jean M. Jarre-a i Depeche Mode-a.

1993. godine on je napravio himnu za prvu Hrvatsku rejv žurku "Under City Rave" koja je kasnije izdata kao njegva prva 12" ploča na Formaldehyde Records iz Berlina.

Berlin ga je inspirisao ka napredku u svojoj produkciji i live act-u, otkrivajuci njegovo umjece po prvi put u poznatom Berlinskom klubu E-Werk.

 

 Petar Dundov

Petar Dundov

 

Da bi se što više priblizio elektronskoj muzickoj sceni počeo je da se bavi DJ-ingom.

On se takođe pojavljivao pod pseudonimom Soulslider i Pajazzo na Njemackim labelu Adam&Eve i na Britanskom Loaded UK.

Sa svojim bratom Simonom započeo je projekat Brother’s Yard 1996. godine, sa idejom da rastavi techno zvuk na elemente i da ga opet sastavi na nov eksperimentalan način.

Ovo je propraćeno sa nekoliko jakih izdanja na Absense i PV labelima.

Posle Simonove tragicne smrti 1998. godine Petar odlučuje da nastavi rad na projektu Brother’s Yard i izdaje drugi album "Reaction".

 

 

 Petar Dundov

Petar Dundov

 

 

Petar je putovao širom sveta i nastupao u raznim klubovima i festivalima. Neki od njih su: Fuse (Brisel), U-60311 (Frankfurt), Womb (Tokio), Sensor (Cirih), Mazzo (Amsterdam), I Love Techno (Belgija), Wire03 (Japan), Awakenings (Holandija), Exit Festival (Srbija), MTV Valkana Beach Festival (Hrvatska)…

U svom gradu od 2000. godine, je organizovao Perfection žurke dovodeći DJ-eve iz celog sveta, održavajuci tako elektronsku muzičku scenu živom i povezanom globalno.

Njegovi pogledi na život ga karakterišu kao modernog dubokoumnog čoveka, i to se u potpunosti prirodno odražava na njegovu muzičku karijeru.

 

 Lucky Showcase serijal, Mamolo 2011 / 2012

Lucky Showcase serijal Mamolo 2011 / 2012

 

 

Pored Dundova nastupiće i rezidenti Lucky Showcase serijala: Speedy, Goran Isić i Predrag Janus.

Karte za ovaj događaj se mogu kupiti na ulazu kluba Mamolo (Brace Krsmanovića 5) po ceni od 400 dinara, a iznenađenjima nikad kraj… Lucky Showcase organizatori će deliti promo karte za Lucky Showcase with Adam Beyer 26.11.2011.

Lucky Showcase Facebook grupa

Lucky Shoecase with Petar Dundov Facebook event