Home

VESTI

Otvaranje klupske 2010/11 na Akademiji

No Comments Najave

Otvaranje klupske 2010/11 na AkademijiGORIBOR, sjajan borski electroblues bend u pratnji prestonickih dance-punkera – grupe KILL ME LASER, suboticki alter-rock sastav NAFTA (Ex-DZUKELE), BDAT DZUTIM TIMBE i hip-hop ekipa KRAJBLO TSHI, kao i MULTICOLOR ROLLING dnb/dubstep kolektiv, otvorice klupsku sezonu 2010/2011 na AKADEMIJI, u petak 1. oktobra!

 

Cena karte za Veliki klub bice 550 dinara, dok ce ulaznica za koncert u Malom klubu kostati 200 dinara. Ulaz na zurke se nece naplacivati!!!

 

Goribor i Kill Me Laser nastupice u Velikom klubu, sa pocetkom u 22h, a u isto vreme u Malom klubu zasvirace suboticka Nafta, ciji ce koncert trajati do 23:30h, kada na scenu stupaju Timbe i clanovi Krajblo Tshi kolektiva, sa svojim kvalitetnim izborom rap muzike, dok ce drum'n'bass/dubstepperi Multicolor Rolling tresti Rajicevu ulicu od 01:30 pa sve do jutarnjih casova 🙂

 

 

 

 Goribor na otvaranju Akademije
Goribor na otvaranju Akademije

 

GORIBOR: borski trip-hop blueseri, koji se danas smatraju vrhuncem post-Yu rock scene, svojim impresivnim i hrabrim radom godinama plene paznju onih koji ne preslusavaju, nego slusaju muziku. Njihova prica traje od 1988, kada su spontano zaceti u rudarskom Boru, uz nezadovoljstinu, prvi ref "Necu da stojim gde sam sada" i par akorda na gitari, snimljenih na prirucnom kasetofonu.

Zahvaljujuci nepogresivoj intuiciji legende nezavisnog izdavastva Zdenka Franjica, od '97. objavljuju za njegovu etiketu Slusaj najglasnije!, ali intenzivni electroblues Goribora, uz snaznu i iskrenu srapnel liriku, zatresa siru javnos tek 2006, njihovom sjajnim nastupom na pulskom "Art & Music" festivalu. Sledece godine Goribor objavljuje istoimeni album, kojem prethodi singl "Sjajne niti", za zagrebacku izdavacku kucu Dancing Bear, a album paralelno izlazi i za beogradski Automatik/Mascom Records.

Vokal Goribora, Aleksandar Stojkovic St objavljuje i zbirke pesama "Svet je moj ali ima vremena" ('05) i "Princ bez horsa" ('07), obe za Slusaj Najglasnije!, a sa (relativno) novim clanom benda Alenom Ilijicem (bubnjevi) radi i na side-projektu, koji mozete poslusati na: www.myspace.com/stojkovicilijic ili na www.youtube.com/watch?v=hT2n_9rmWXw

 

Goribor danas nastupa u sastavu: St, Piti, Uza i Alen, koji uzivo – kao i uvek – zvuce kao da im je poslednje… 😉
Blues se nastavlja…

Diskografija:
Albumi "Stari radovi" ('96/97), "Krug u ocima" ('97/99), "Ono sto te ne ubije, to te osakati" ('03/04), "Live" ('03), "Hocu kuci" ('05), "Stondom do Tokija" ('06), svi objavljeni za label Slusaj Najglasnije!, te singl "Sjajne niti" /Dancing Bear ('07) i album "Goribor" /Dancing Bear/Automatik/Mascom Rec. ('07)

 

www.goribor.com
www.myspace.com/stgoribor
 

 

 

 Nafta-[Ex-Dzukele] na otvaranju Akademije

Nafta-[Ex-Dzukele] na otvaranju Akademije

 

 

NAFTA (EX-DZUKELE): Sjajna, besprekorna live svirka, prepoznatljiv glas, masna gitara i brutalna ritam sekcija! Naftu su osnovali Slobodan Bane Vukosavljevic, Dragan Neorcic Draza, koji su zajedno svirali u grupi DZUKELE, i Velibor Krstic Velja, 2004. godine u Subotici, vodjeni teznjom da se duboki koreni u rock'n'rollu spoje sa (ne)urbanom new age poezijom. Prvi album pod nazivom "Samo senke prolaze" bend objavljuje 2008, a pesma "Mesec", kao prvi singl, uvrstena je na kompilaciji suboticke nove scene pod nazivom "Sever severozapad 2: Laku noc deco" (Korova/Fokus 2006). Uradjeni su spotovi za "Zivot nije supermarket" i "Mesec", a grupa je trenutno u fazi pripreme drugog studijskog albuma.

 

Uz izmene u postavi benda, Nafta danas svira u sastavu: Bane Vukosavljević (vokal, gitara), Dragan Vidaković (bas gitara) i Aleksa Otasevic (bubanjevi).

 

www.myspace.com/naftaspace
www.facebook.com/pages/NAFTA/102339031736

 

TIMBE, sjajan MC i DJ veteran (ex-Bad Copy) i KRAJBLO TSHI Sound System, iz Bloka 45, koje ste slusali na legendarnom SKC radiju, pocastice vas najkvalitetnijom muzikom i najtvrdjim beatovima, u rasponu od hip hopa, funka, breakbeata, lazer crunka, grimea…
www.facebook.com/bdatdzutim?ref=ts
www.myspace.com/krajblotshi

MULTICOLOR ROLLING: Kolektiv koji cine DJ Kaiah, DJ Mote i MC Bo_Jah, poznat je po organizovanju audio-vizuelnih klupskih dogadjaja, baziranih na drum&bass, dubstep i funkybassline zvuku, u cilju predstavljanja kreativnost i talenta kako domacih tako i stranih izvodjaca.

Njihove zurke odigravale su se po klubovima i na festivalima sirom Srbije: na Akademiji, The Tubeu, Povetarcu, Barutani, Tvrdjavi, Exileu, Sodi, KST-u, Gardenu, EXIT festivalu, Survivalu…, a nastupali su sa velikim svetskim i domacim imenima d&b zvuka, kao sto su: Big Bud, Nookie, Mike Romeo, Eveson, D-Bridge, Bulletproof, Klute, DJ Bitz & MC Edge, DJ Doom, Codex, Rahmanee, Evidence, Queen Of The Jashttown, Dada Selectah…

 

www.facebook.com/multicolorrolling
www.myspace.com/djkaiah
www.myspace.com/mightybojah
www.myspace.com/visions_of_mars

 

 

KILL ME LASER: Eksplozivna plesna punk cetvorka, okupljena 2009. godine u Beogradu…nastanjena u BIGZ-u..bend je nastupao na Converse bini Exit 2010 festivala, kao i u brojnim beogradskim klubovima…U njihovoj zvanicnoj biografiji stoji: "Ocekujte sirove vokale i izgladnele divlje zivotinje na bini…" Kill me laser nije bend koji obecava. Kill me laser je bend koji ispunjava obecano!!! 😉

 

www.killmelaser.com
www.myspace.com/killmelaser