Home

VESTI

Nicolas Jaar večeras u bašti SC

No Comments Najave

OBAVEZNO UPISATI OPISJedna od najtraženijih aktuelnih zvezda svetskog klabinga, Nicolas Jaar nastupa u bašti beogradskog Sava Centra u petak 31.avgusta. U pitanju je premijerni koncert ovog originalnog autora i producenta sa svojim tročlanim sastavom na aktuelnoj svetskoj turneji.
  

Sa muzičkom dubinom koja daleko nadmašuje granice house muzike i pribilžava se jazz, soul pa i apstraktnim, minimalističkim  teritorijama, Nicolas Jaar, 22-godišnji student komparativne književnosti iz Njujorka je trenutni planetarni klupski superstar broj jedan. O njemu se priča na svakom koraku i on je tema koju je nemoguće zaobići u muzičkim i trendseterskim krugovima.
  

Provokativni niz početnih izdanja za produkciju Wolf + Lamb je publici odškrinuo vrata u lični muzički svet ovog vunderkinda rođenog u Njujorku a odraslog u Čileu. Taj svet podseća na pravi muzički kaleidoskop sastavljen od inspiracija i uticaja koji su toliko neobični i raznovrsni da to nedvosmisleno ukazuje na Jaarovu posebnost. U njemu ima jazza Keitha Jarretta i Mulatu Astatkea, soula Marvina Gaya i Nine Simone, klasičnog minimalizma Erica Satiea kao i apstraktne elektronike jednog Riccarda Villalobosa.

 

Njegov prošlogodišnji album "Space is Only Noise" je prepoznat kao jedno od najvažnijih debitantskih izdanja u novijoj istoriji. Tim povodom, Nicolas Jaar je zauzeo stranice kako mainstream štampe (Guardian, New York Times), tako i najboljih muzičkih publikacija koje su pisale i ovakve komplimente: "On je uspeo nešto što je malo koji elektronski muzičar ikada uspeo: da ujedini eksperimentaliste, ljubitelje jazza i klabere koji bi jednostavno da se dobro zabave".

 

 

 Nicolas Jaar večeras u bašti SC

Nicolas Jaar večeras u bašti SC

 

 
Nicolas Jaar sa bendom je tokom 2012. na svetskoj turneji koja se odvija na odabranim prestižnim lokacijama (New York, Berlin, Tokyo, Barcelona, San Francisco), uključujući i važne festival kao što su Sonar ili Mutek). Jaarovi saradnici u bendu, Will Epstein na saksofonu i klavijaturama i gitarista Dave Harrington daju posebnu svežinu i uzbudljivost njegovim numerama, pomerajući fokus sa elektronskog formata na živi zvuk koji se zasniva na interakciji i improvizaciji ovih vrhunskih muzičara.
 
 
Beogradski performans će istovremeno biti i predstavljanje njegove izdavačke kuće Clown and Sunset, jer će podrška Jaaru sa bendom biti prijatelj sa iste etikete – nemački DJ Acid Pauli. Domaća podrška je mladi DJ tandem Akioki.
 
Satnica događaja:
22:00 Akioki
23;00 Acid Pauli
01:00 Nicolas Jaar Live
nakon koncerta do 05:00 Acid Pauli, AkiOki

 

 

 Nicolas Jaar večeras u bašti SC

Nicolas Jaar

 

 

Jos u četvrtak ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 1790 dinara. Na dan koncerta i na ulazu cena ce biti 1990 dinara..Kapacitet Bašte Sava Centra je ograničen i postoji mogucnost da koncert bude rasprodat. Vrata se otvaraju u 22h te savetujemo posetiocima da dođu blagovremeno kao i da ulaznice kupuju isključivo na ovlašćenim prodajnim mestima Eventima (Bilet Servis, Dom Omladine, Arena, TC Ušće itd)  ili online www.gigstix.com i www.eventim.rs