Home

VESTI

Nežni Dalibor u Šipražju

No Comments Najave

Nežni Dalibor u Šipražju Sastav Nežni Dalibor nastupiće u subotu i nedelju, 7. i 8. oktobra u klubu Šipražje u Beogradu, Golsvortijeva 13.

Koncerti će početi od 21h a ulaznice su u prodaji u klubu kao i na prodajnim mestima Eventima po ceni od 400 dinara. Broj ulaznica je ograničen na 100 karata po koncertu a cena ulaznica na dan koncerta iznosiće 500 dinara.  
 
Nežni Dalibor će na koncertu izvesti pesme sa debi albuma ‘’Sredstva i veštine’’ koji je objavljen u septembru prošle godine ali i pesme sa novog albuma koji je trenutno u pripremi.

Nežni Dalibor je kao srednjoškolski bend osnovan 1995. godine u Vranju. Prvu postavu činili su: Ivica, Bane, Ljuba, Peđa i Milica. Krajem 1998. Ivica, Bane i Ljuba odlaze na studije u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom.

Nežni Dalibor u Šipražju

 
Album ‘’Sredstva i veštine’’ je prvo u nizu izdanja edicije Nova srpska scena kojom produkcijska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, želi da predstavi novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina Popboks.

 
Krajem 2000. grupi se priključuje gitarista Miomir. Posle nekoliko promena imena i više nastupa u Beogradu i Vranju, bend 2003. godine pravi pauzu u radu. Miomir 2005. odlazi u London, a Nežni Dalibor iste godine počinje svoj novi život kao tročlani bend. Dve godine kasnije diskografski debituju na kompilaciji Jutro će promeniti sve (PGP RTS) sa hit-singlom „Značajan događaj“. Bend od tog trenutka mnogo više nastupa, a u aprilu 2007. godine zajedno sa grupom The Mothership Orchestra, u okviru serijala koncerata scena uživo, održali su rasprodat koncert u malom klubu Doma omladine u Beogradu, što je do tada bilo nezamislivo kada su u pitanju neafirmisani bendovi bez izdanja.

Gotovo 400 ljudi se moglo uveriti da pop muzika na srpskom jeziku i dalje ima smisla, ali i da su na pomolu tektonske promene na domaćoj muzičkoj sceni. Grupi se u međuvremenu pridružuje gitarista i tonac Dragan Novković, koji postaje značajno pojačanje Dalibora kad su koncerti u pitanju. Bend snima tri pesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu, koje objavljuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt, 2008).

Album Sredstva i veštine snimljen je u studiju producentske kuće Digimedia u periodu od marta do jula ove godine i sadrži 14 numera. Producent izdanja je Boris Mladenović (član grupa: Jarboli,Neočekivana Sila , Veliki Prezir, Dvojac bez kormilara). Nežni Dalibor su: Ivica Marković (gitara, glavni vokal), Ljubomir Vučković (bas, prateći vokal), Branimir Bogdanović (bubanj). Posle dužeg vremena imaćete priliku da čujete punokrvan i autentičan pop-rok album na srpskom jeziku.