Home

VESTI

Nastup house atrakcije Perpetuum mobile

No Comments Najave

Nastup house atrakcije Perpetuum mobileKlub Miss Moneypenny i ovog petka – nakon sjajnih koncerata grupa Smoke’n’Soul i Kanda Kodža i Nebojša – organizuje nastup koji u sebi nosi neočekivan, vanredan, osoben kvalitet.

 

Reč je o subotičkoj house atrakciji PERPETUUM MOBILE, bendu koji već godinama unazad svojim “kolegama” daje ozbiljne domaće zadatke, koji se daju rešiti samo besprekornom uvežbanošću, energičnim nastupom, harizmom…  Dobrodošli!

Bend PERPETUUM MOBILE osnovan je 1998. godine, a u novom sastavu deluje od 2003. godine, kada se grupi pridružuje Mika Kostić. Od 2005. godine vokalni front pojačan je izvrsnim Zoranom Šandorovim. Krajem 2008. godine, na mesto pevačice dolazi Danka Adamov.

Grupa se profilisala i razvijala kroz mnogobrojne nastupe po poznatim klubovima i prostorima, kao i na raznim festivalima u Vojvodini i Beogradu, od kojih su najznačajniji Exit Festival, Beogradski Beer Festival i Beogradski Sport Fest. Bend je takođe nastupao i u Budimpešti.

 

Nastup house atrakcije Perpetuum mobile

 

PERPETUUM MOBILE deo je one generacije koja je stasavala u turbo ambijentu i kao odgovor na neukus svog vremena godinama promoviše najsofisticiraniji cover live sound na ovim prostorima. Da nije samo reč o cover atrakciji, govori i činjenica da PERPETUUM MOBILE iza sebe ima /za sada/ jedan album, singl Can’t Stop i jasno definisanu viziju sopstvenog muzičkog izraza koji može da se odredi kao fuzija vocal house-a, jazz rock-a, acid jazz-a i funk-a. U kratkom osvrtu na svoj istorijat članovi benda PERPETUUM MOBILE ovako su izrazili svoje poglede na muziku kojom se bave i koju kreiraju:

“U nadi da će se stvari promeniti od 2004. godine, bend počinje da stvara sopstvenu muziku zasnovanu na istim filozofskim i muzičkim principima, neopterećen striktnog pridržavanja jednog stila. Na taj način smatramo da smo stvorili neki svoj “sound“ prepoznatljiv najviše u odličnoj svirci , unikatnim bojama vokala, tekstovima koji kao alat za postizanje jakih emotivnih slika najviše koristi asocijacije, metafore i simboliku. Smatramo da se bogatstvo osećaja koji inspirišu, ne može iskreno iskazati tako da pesme liče jedna na drugu, s toga je naš album prvenac prilično bogat različitostima”.