Home

VESTI

Music Studio Bits, klub Studio 69

No Comments Najave

Music Studio Bits, klub Studio 69 U subotu vas u klubu Studio 69 očekuje odlična zabava uz Dušana Lolića i Miloša Pavlovića čiji muzički opis ide od deep i jazzy house do deep techno-a.

Sa aktuelnim house i techno bitovima obećavaju odličan provod na danceflooru uz još uvek promotivne cene na baru. Mnogo je razloga !!!

Klub Studio 69, subota 28.01.2012. godine, od 23:00h do 05:00h. Ulaz je besplatan!

Dušan Lolić

 

Malo je reči koje mogu opisati njegove muzicke tendecije, od punk basiste do electro instrumentaliste, integrisanog u DJ-a koji na ovim prostorima možda i najbolje poznaje space disco.

Muzikom je počeo da se bavi početkom 90-tih godina kao basista poznatih Beogradskih punk-hardcore bandova Blind Side i Stand Point.

Sredinom 2000-tih intenzivno se bavi elektronskom muzikom kao dj i producent.

Njegovi miksevi emitovani su u raznim muzičkim emisijama domaćih i stranih radio stanica.

Nastupao je na mnogim festivalima i klubovima u Srbiji i inostranstvu.

U početku njegovu muziku je karkterisao nu disco zvuk.

Pod uticajem zvukova ambijetalne muzike i raznih muzickih pravaca njegova muzika se približila undergorund deep zvuku.

 

 

 Dušan Lolić

Dušan Lolić

 

 

Miloš Pavlović

Svoja prva iskustva sa elektronskim ritmovima, Miloš doživljava u svom najranijem dobu i to kao klinac, potpuno oduševljen break dance kulturom.

Osnove muzičke teorije će savladati još u ovom ranom perodu, kada će se pokazati kao važan momenat njegove kasnije potpune posvećnosti zvuku, upravo i upis u nižu muzičku školu.

Rođen 1979. godine, sa elektronskom muzikom se susreće već sa četrnaest godina, za koju se potom snažno vezuje u narednom periodu.

Kao jedan od retkih srećnih mladih u to vreme, boravi u Engleskoj u periodu 1993. godine, putuje po svetu (Amerika, Kanada) i počinje da kupuje i gomila vinile koji postoju njegova prava opsesija.

Njegova strast prema techno muzici doživljava  i svoj konkretan oblik 1997. godine, kada sa tek napunjenih sedamnaest godina započinje svoju  uspešnu Dj karijeru.

Dobija rezidenturu u beogradskom kultnom mestu, klubu Omen gde nastupa četrvrtkom, a ubrzo nakon svog prvog nastupa pridružuje se sastavu mladih istomišljenika i vizionara TTP (Teenage Techno Punks), sa kojima ostvaruje nedeljnu rezidenturu u tada već čuvenom klubu Industrija, danas od istorijske važnosti za beogradsku elektronsku klubsku scenu.

 

 

 Miloš Pavlović

Miloš Pavlović

 

 

Do kraja 1999.godine, Miloš će nastupati na gotovo svim poznatim techno događajima kao i u najpoznatijim underground klubovima Beograda.

U to vreme privlači pažnju svojom minucioznom tehnikom, koristeći se mogućnostima tri gramofana u svojim techno i tech house setovima po kojima postaje posebno prepoznatljiv i dobija publiku pravih zaljubljenika i poštovalaca ovog zvuka.

Godine 2000. i 2001. gostovao je širom Srbije i Crne Gore, a ubrzo su usledili i brojni nastupi u Mađarskoj, Sloveniji, Makedonij, a nakon njegovog odlaska iz zemlje i u Kanadi.

Njegova posvećenost radu, oblikovaće ga kao umetnika koji će se praktično stopiti sa deep i minimal pravcima, pri tome ne izostavljajući techno strukture iz svojih setova.

Od 2001. godine, Miloš  počinje da se bavi i muzičkom produkcijom.

Godine 2006. na kompilaciji "Belgrade Coffee Shop – Area 6" pojavljuje se njegova debitanska numera "Fluctual", dok je njegov prodor na internacionalnu muzičku scenu obeležilo izdanje "Trapizator EP" iz  2007. i izdanje "Tranzistor EP" iz 2008. godine, za izdavačku kuću Momentum iz Frankfurta.
 
Opisan kao uprising hero from Serbia, čiji je vinil planuo za svega nekoliko dana, njegovo izdanje "Tranzistor EP" će se naći na trećem mestu na Deck records – Buzz chart-u i postaje nezaobilazan tune setova velikih svetskih imena poput: Luciano, Ricardo Villalobos, Magda, Serafin, Loco Dice, Karotte, Anja Schneider, Matthias Tanzmann, Paco Osuna…

Miloš se u 2008. godini u potpunosti posvećuje projektu "Regen", njegovom dub techno pseudonimu, trenutno je angažovan na realizaciji izdanja pod svojim imenom Miloš Pavlović i svog prvog kompletnog izdanja za projekat "Regen".

Facebook page: Klub Studio 69
Facebook group: Studio 69