Home

VESTI

Miss Kittin 23. maja u Beogradu!

No Comments Najave

Miss Kittin ponovo u Beogradu!Francuska tehno diva Miss Kittin, nastupiće u subotu 23. maja u kultnom beogradskom „open-air“ klubu Barutana ispod najviših bedema Beogradske tvrđave.

 

Jedna od omiljenih gošća ovdašnje publike vraća se u Beograd posle dve godine kada je u punom Deopu predstavila svoj dupli album „Calling From The Stars“. Njen zvezdani status nedavno je potvrdio i prestižni magazin Billboard uvrstivši je na listu 15 najvažnijih žena na kompletnoj elektronskoj sceni!

 

Domaću podršku pružiće beogradski doajen elektronske scene Gordan Paunović i popularni domaći DJ duo Ewox & Tamarinsky. Ulaznice za vodeću žurku u maju već su u prodaji na blagajnama Doma omladine, Bilet centra i drugim prodajnim mestima Eventima i Gigstixa, po promotivnoj ceni od 690 dinara, samo za najbrže klabere. Ulaznice će biti skuplje nakon isteka ove ograničene količine, dok će njihova konačna cena biti skuplja na ulazu u Barutanu.

 

 

 Miss Kittin se vraća Beogradu uz veliku žurku u Barutani!

Miss Kittin se vraća Beogradu uz veliku žurku u Barutani!

 
Trenutno vodeći klub na Ibici „Ushuaia“ prošle nedelje je objavio program za novu sezonu koji predvode Miss Kittin, Catz ’N Dogz, Kolsch, The Martinez Brothers, Deetron, Agoria i drugi. Na Miss Kittin ovog leta veoma računa i „Pacha“, drugi čuveni superklub sa španskog ostrva, baš kao i njegova kopnena verzija u Barseloni. Redovni nastupi u Berlinu u planetarno famoznim klubovima kao što su Berghain ili Watergate, te pariski Rex ili Badaboum, uz nastupe na BPM i Bugged Out festivalima, ove godine cementiraju poziciju Miss Kittin, kao jedne od trenutno najtraženijih na DJ sceni.

Caroline Hervé, kako je puno ime Miss Kittin, domaća publika upoznala je prvi put u SKC-u 2003. godine, a još uvek se ta noć pamti kao jedna od najboljih u istoriji beogradskog klabinga. Naredne godine u Beograd je vraća lično Laurent Garnier na promociju knjige „Electrochoc“, a njen autentični ples, igru sa mikrofonom i nezaustavljiv set do jutarnjeg sunca, Beograd je video i 2007. u bašti Sava centra.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=kT1Tvif2r2A|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Miss Kittin – Live at Exit 2012

Posle proboja na svetskoj tehno sceni, Miss Kittin je ubrzo prerasla svojevrsnu andergraund heroinu čije pesme su razbijale ustaljenu matricu uspeha i sa lakom dostizale vrhove top lista, ostavljajući iza sebe i najkomercijalniji pop. Njen upečatljivi vokal definisao je kultne numere dueta sa dokazanim producentima kao što su The Hacker sa „Frank Sinatra“, „Stock Exchange“ ili „1982“, Felix Da Housecat sa „Siver Screen Shower Scene“ i „Madame Hollywood“, te Sven Väth sa tehno šansonom „Je t’aime“ i Golden Boy sa kolosalnim hitom „Rippin’ Kittin“.

 

Uz nastavak saradnje sa Hackerom, od tehno dueta u novije vreme, najviše se prošle godine izdvojio nezaobilazni singl „Exit“, inspirisan čuvenim novosadskim festivalom, koji sa njom snimao Dubfire iz tandema Deep Dish, a remiksovao Brodinski.

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=tx77D-hrIr4|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Miss Kittin – Maneki Neko

 

Sve je to stalo na nekoliko duetskih i solo albuma, uz brojne druge saradnje, remikse i maksi singlove na etiketama kao što su Gigolo, NovaMute, Goodlife, Mobilee, InFiné  i drugi. Najsvežiji na listi diskografskih uspeha Miss Kittin je i još uvek aktuelni album „Calling From The Stars“, sa kojeg su se izdvojili singlovi „Bassline“ i „Maneki Neko“ za koji je putem konkursa odabran i zanimljiv animirani spot.
 

Link:

www.misskittin.com