Home

VESTI

Miki Darkvud Dab na Soul Faveli

No Comments Najave

Miki Darkvud Dab na Soul FaveliMiki Ristić, basista Darkvud daba, će u subotu na splavu Soul Favela uraditi ono što čini izuzetno retko, publici će se predstaviti u ulozi DJ-a.

  

Tim povodom malo smo popričali sa Mikijem, koji nam je otkrio šta se to krčka kod Darkvuda, koliko na njegov muzički izbor utiče to što je basista, ali i kako mu se dopada inicijativa da se umetnici sa naše alternativne scene predstavljaju iz DJ pulta.
  

Miki će u subotu pokazati svoje DJ veštine zajedno sa kolegom sa domaće scene, Nebojšom Markovićem iz benda Intruder. Kako kaže, ovo jedna od retkih prilika kada se nalazi u ulozi disk džokeja, a to što je basista znači da ćemo moći i da očekujemo malo izraženiji bas.

 

– Kao DJ svega nastušam nekoliko puta godišnje i to  obično kada se ukaže prilika da puštam muziku na nekom, za mene novom i zanimljivom mestu, kao što će to biti slučaj u subotu u Soul Faveli.  Zajedničko za svu muziku koju puštam je to da je plesna, tako da će Ognjen Krstić, takođe poznat po plesnim melodijama, dan ranije napraviti lepu uvertiru za Nebojšu i za mene – kaže Miki.

Na Faveli su se od otvaranja u ulozi DJ-a oprobali Oliver Nektarijević i Nenad Pejović iz sastava KKN, kao i Bebi Dol, a sad je tu i Miki i Timbe iz rep trija Bed Kopi. Miki, koji je ovog leta bio veoma zauzet  i radeći sa Darkvud Dabom, smatra da je ovo jako dobra ideja.

– To je odavno uobičajena praksa u svetu, tako da je lepo što se takva inicijativa pojavila i kod nas. To bi trebalo češće da se dešava, a lepo i što su zastupljeni različiti muzički pravci. Na primer, sad u četvrtak je Timbe iz Bed kopija. A što se Darkvuda tiče, ovog leta smo imali jako puno svirki i festivala, ali smo uprkos tome radili na novim idejama, koje ćemo realizovati posle leta – priča Miki.

 

 

 Miki Darkvud Dab na Soul Faveli

Miki Darkvud Dab na Soul Faveli

 

 

Ristić je takođe naveo da publika, već po navici, može očekuje iznenađenja kad je novi materijal u pitanju. Ali obzirom da to koliko dugo na sceni obitava sastav Darkvud Dab, nije ništa čudno da se s vremena na vreme ubacuju novi elementi u njihovu muziku.

– Postojimo preko 25 godina, i normalno je da se menjamo. Nije čudno što su zvuk i teme na albumu Paramparčad malo drugačije od našeg današnjeg zvuka i tema.To nisu promene promena radi, već je u pitanju poriv za istraživanjem novih izraza. Tako da, mogu samo da kažem, da će biti dosta iznenađenja kad je novi materijal u pitanju – ostao je pomalo zagonetan Ristić.

Darkwood Dub – Secer – YouTube