Home

VESTI

Mesec frankofonije u Domu omladine

No Comments Najave

Mesec frankofonije od 18. martaOd 18. do 21. marta,  okviru programa "MESEC FRANKOFONIJE", u Domu omladine Beograda biće održana dva programa – Filmski festival Frankofonije i besplatan koncert sastava "Les Doigts de l'Homme" (Covekovi prsti).

Na Filmskom festivalu Frankofonije od 18. do 21. marta u sali Amerikana prikazacemo filmove iz Francuske, Belgije, Švarcajske, Tunisa, Kanade, Alžira i Srbije.

 

Akcenat je stavljen na teme koje analizariju sukobe tradicije i modernog, urbanog i ruralnog, kao i pitanja identiteta i tolerancije.  Cena ulaznice je 100 dinara po projekciji.

 

Bend "Les Doigts de l'Homme", koji svira manuš džez na tragu Ðanga Rajnharta, nastupice na besplatnom koncertu 21. marta od 21h u sali Amerikana. Posebno briljiraju na koncertnim nastupima, zbog virtuoznog gitarskog izvodenja, ali i duhovitog, bliskog odnosa kojeg ostvaruju tokom nastupa sa svojom publikom.


 

Les Doigts de l'Homme
Les Doigts de l'Homme
 
 
Medunarodna organizacija Frankofonije okuplja 56 zemalja kao punopravne clanice, 3 pridružena clana i 14 zemalja posmatraca, medu kojima je i Srbija.  Niz manifestacija koje se organizuju tokom ovog meseca u citavoj Srbiji imaju za cilj da podsete na postojece veze zemalja Frankofonije i razviju nove oblike saradnje medu njima.