Home

VESTI

Mathias Schaffhäuser:”Purism sucks! “

No Comments Najave

Mathias Schaffhäuser:"Purism sucks! "

Mathias Schaffhäuser je na techno i house sceni još od 1994. godine, a trenutno je objavio svoj 8. album "Unequal Equality", koji predstavlja 10 saradnji između Mathiasa i različitih umetnika, uključujući Ware izvođače, poput Benjamin Brunn-a, And.id-a, Markus Güntner-a i Ziggy Kinder-a, Schaffhäuser-ovog dugogodišnjeg heroja Alex Smoke-a, ali isto tako novajlija kao što su Lucy i Xhin iz Singapura (oboje sa izdanjima na Meerestief Rec.).

1997. godine pokrenuo je sopstvenu izdavačku kuću Ware Records. Svi se sećamo njegovog velikog hita iz 2001. godine “Hey Little Girl”, a 2005. godine izlazi album “Coincidance”, čiju istoimenu pesmu je remixovao Trentemoller.

U januaru 2007. godine izašao je drugi album sa remixima "RE:2" na Multicolor Records. Schaffhäuser-ov moto na gramofonima je: Purism sucks!

Mathias Schaffhäuser:"Purism sucks! "

 

Kvalitet muzike je ono što je važno, a ne obična funkcionalnost ili savršen mix. U njegovom setu možete čuti razne stilove od finog i suptilnog neo house-a, funky minimal-a do thumping techno-a. Trenutno njegovi najomiljeniji stilovi dolaze sa lejblova kao što su Cargo Edition, Ostwind, Islands & Islets/Sthlm, Freunde Tonträger, Diynamic Rec., Mobilee, Vakant, Circus Company itd.

Karte će u pretprodaji biti 300 RSD u Kulturnom centru GRAD, a na ulazu 450 RSD…

 

26. decembar, 23h

MATHIAS SCHAFFHÄUSER / Germany

MATHIAS SCHAFFHÄUSER / Ware Records / Köln, Germany
Goran Zmix Kovačević
Lale