Home

VESTI

Marky Ramones ponovo u SKC-u

No Comments Najave

Marky RamoneNakon rasprodatog i nezaboravnog koncerta 2008.god Marky Ramone, Michael Graves ( The Misfits ) i ekipa ponovo nastupaju u SKC-u .

Za sve fanove Ramones-a jedini zivi clan ponovo nastupa u nasoj zemlji .

Na njegov zahtev (izjavio je da mu je Beograd jedan od najboljih koncerata I najbolji provod koji je imao ) 24.oktobra nastupice ponovo u SKC-u. Za fanove ramones-a Marky je odabrao set listu od 32 najbolje kompozicije koje ce uzivo izvesti kod nas.

 

 

Karte su u prodaji od 25.Septembra,  na blagajni SKC-a, Felix Shop-u, Domu Omladine I putem Eventima sirom Srbije. Cena karte je 1.100 rsd .

 

Marky Ramone(Marc Steven Bell pravo ime) je Americki muzicar svima poznat kao bubnjar punk/rock legendi Ramones. Pored toga svirao je i u The Misfits, Dust, Richard Hell&The Voidoids….

Marky je jedini zivi clan najduze Ramones postave ( 15 godina su bili zajedno ) koju su sacinjavali Johnny, Joey , Dee Dee I Marky .
Mark je pocheo da svira bubnjeve 1971 u hard rok grupi Dust, sa Keni Aaronson na basu i Richie Vise na gitari, a koјi јe producirao Keni Kerner. Marki je snimio dva albuma sa bendom, pred ulazak u pank scenu. Sredinom 70. јe svirao sa Wayne County i Backstreet Boys . U kasnim 1970-im, on se pridruzio i Richard Hell & The Voidoids . Svirao јe na prvom albumu Voidoid Blank Generation.

 

 

 Marky Ramone ponovo u SKC-u

 Marky Ramone ponovo u SKC-u

 

 

Kada јe Tomi Ramone izasao iz Ramones 1978, pitali su Stevena Bell-a da bude Tommyjeva zamena, on je prihvation , pa јe preimenovan u Marki Ramone.

 

Marki јe sa Ramons bio u narednih pet godina. Zamolili su ga da napusti bend 1983 da bi isao na rehabilitaciju od alkohola. Vratio se u 1987 I svirao sa grupom do njihovog odlaska u penziјu 1996.

Godine 1993, Marki јe saradjivao sa Ramones u epizodi "Rosebud" cuvenih  Simpsonova.

Godine 1996, Marki Ramone pridruzio Di Di I njegovoj supruzo Barbari Zampini, da svira sa Ramainz , gde sviraju obrade Ramonsa za svoje zadovoljstvo.

Godine 2000, Marki Ramone se pirdruzio Joey-u Ramone-u , frontmenu Ramones, da snimi Joey-ov jedini solo album, pod nazivom Don't Worry About Me.

U oktobru 2001, Marki je dobio MTV  nagradu za zivotno delo gde mu je  Bono  Vox iz grupe U2 predao nagradu.
U martu 2002, Marki je primljen u Rokenrol kucu slavnih u New York-u u cuvenoj Waldorf Astoria kao chlan Ramones.

Snimio nekoliko albuma sa svoјim bendovima solo Marki Ramone i Intruders i Marki Ramone i Speedkings, kao i veliki broј 7 "izdanja. Obishao јe svet svirajuci od 2002 do 2003.

 

 

Marky Ramone ponovo u SKC-u

 Marky Ramone ponovo u SKC-u

 

 

 

U septembru 2004, Marki јe sluzio kao izvrshni producent i obјavio Ramones DVD pod nazivom Ramons Raw , koјi јe prikazivao snimke benda dok јe na turneјi sirom sveta zaјedno sa ostalim retkim snimcim.Veci deo materiјala je iz Markijeve licne/privatne kolekcije. DVD јe zavrshen tachno na vreme da se ubaci intevju sa Joey Ramone-a, koјi јe umro od raka prostate 15. septembra 2004. Ramons: Raw јe јedini gold certificate sto se tice prodaјe Ramones DVD i јedna od samo dve US gold certificate izdanja u Ramones istoriji.

U јanuaru 2005, Marki јe krenuo na turneju sa ruskim bend Tarakani. Turneјa јe nazvana Ramones Night Tour 2005: Marki Ramone i Tarakani.

April 22, 2008, Marki Ramone se na novom CD-u u Kanadi svira bubnjeve sa Kanadskim pank bendom Teenage Head. Na CD-u se zove Teenage Head with Marky  Ramone i to јe bio izdat u SAD 10. јuna 2008. .

Marki planira da izda The Job That Ate My Brain – the Marky Ramone Story.

Potpisao je ugovor sa Tommi Hilfigerom , za liniju  Hilfger Denim. 2009 pokrece svoјu sopstvenu liniјu odece koјa se sastoјi od kozne јakne, farmerke i maјice. On takodje ima svoјu sopstvenu liniјu testenina soseva, " Marky Ramone's Brooklyn's Own Pasta Sauce.".

 

Marki nastavlja da nosi baklju  Ramonse-a svirajuci ogromne turneje , sa svojim bendom pod nazivom Marki Ramone's Blitzkrieg, sa kojima sviraju 32 najbolje  Ramones kompozicije ( po njegovom izboru)  sa originalnim / frontmenom  pevacem Michale Graves-om ( The Misfits ).