Home

VESTI

Marco Bailey u Domu mladih, Sarajevo

No Comments Najave

Marco Bailey u Domu mladih, SarajevoDom mladih / Centar Skenderija Sarajevo u saradnji sa agencijom "Razvojni koncept" Vam ponosno predstavlja jednog od najboljih i najtraženijih belgijiskih i svetskih techno DJ-eva.

Marco Bailey je rođen je 1970. godine u Belgiji, gde 1988. godine počinje karijeru DJ-a. Sa produkcijskim radom započinje nešto kasnije (1994) – izdanjem za produkcijsku kuću Bonzai.

Prvi uticaji poveli su ga ka vodama funka i hip hopa, da bi se na kraju potpuno realizovao kao techno DJ.

 

Vlasnik je labela "Session". Zajedno sa Cristianom Varelom osnovao je Pornographic Recordings. Već par puta imao je priliku izdavati za poznati "In Tech" label, što je Carl Cox lično tražio od njega.

Njegov neosporni kvalitet potvrđuje činjenica da se njegova izdanja redovno pojavljuju na track listama najpoznatijih svetskih DJ-eva. Marco je također osnivač MB Elektronics & MB Selektions, u okviru kojih izdaje produkciju artista: Adam Beyer, Umek, Ben Sims, Smith & Selway, Claude Young, Cristian Varela, Redhead, Axel Karakasis, Takaaki Itoh, itd. Nastupao je u najpoznatijim klubovima širom sveta i nazobilazna je figura na najvažnijim mega eventima: "Mayday", "I Love Techno", "Nature One", itd.

 

 

 Marco Bailey u Domu mladih, Sarajevo

Marco Bailey u Domu mladih, Sarajevo

 

Marco Bailey: "No nonsense, just great music. Techno is pure energy. Giving you one hundred percent to make people feel good. Keep an open mind and you'll get the proper respect."

Pored Baileya na partiju će nastupati i domaći dj-evi: Focho (Resident DJ Doma mladih), Wedran (Triptonite, Dom mladih) i Sharky (Club 24). A warm up će raditi Faris D vs Irvin (back to back)

Party će se održati 24. FEBRUARA u Domu mladih. A karte po ceni od 10KM u pretprodaji i 15KM na dan eventa će se moći kupiti putem web portala www.kupikartu.ba i u Domu mladih.

Line up i linkovi sa dodatnim informacijama:

Marco Bailey (Dynamix-DJs)
http://www.marcobailey.com/
http://www.facebook.com/officialmarcobailey
http://www.myspace.com/marcobailey
http://www.soundcloud.com/marco-bailey

Focho (Dom mladih resident)
http://www.facebook.com/focho.dj
http://www.myspace.com/djfocho
http://www.soundcloud.com/dj-focho

Wedran (Triptonite, Dom mladih)
http://www.soundcloud.com/weedran
http://www.facebook.com/djwedran
http://www.myspace.com/djwedran
http://www.soundcloud.com/djwedran

Sharky (Club24)
http://www.soundcloud.com/sena-1