Home

VESTI

Luca Bacchetti: Italijanska house atrakcija iz Barselone u klubu “Tube“

No Comments Najave

Luca Bacchetti: Italijanska house atrakcija iz Barselone u klubu “Tube“ Italijan Luca Bacchetti , dobitnik nagrade za najboljeg DJ-a prestižnog magazina “Beatport“, nastupiće u petak u “Tube-u“.

Bacchetti, koji je poznat po velikim muzičkim šetnjama u svojim house setovima, nastupiće sa Matthew Hoag-om iz Slovenije.

Luca Bacchetti je jedan od najistaknutijih zagovornika i začetnika swing zvuka koji dolazi sa poluostrva i iz inostranstva.

Nagrada za najboljeg umetnika za 2008. godinu u izboru “Beatporta“, prestižnog onlajn magazina koji prati elektronsku kulturu u svetu, dovoljno govori o njegovom kvalitetu.

Stručnjaci njegov stil opsuju kao jedinstven i neuporediv sa bilo kojim drugim, jer je pun kontrasta i uspeva da “preokrene tamu podrumskog kluba u jednu terevenku, a isto tako da baci duboku senku na sunčanoj žurci na plaži”.

"Ne vodim se nekim određenim pravilima tokom mojih setova. Trudim se da praktično napravim jedno muzičko putovanje i da povedem publiku sa sobom, a za to je potrebno bar tri sata.

Uglavnom tokom nastupa postepeno pojačavam tempo, stvarajući krešendo. Uobičajeno na kraju sačuvam nešto specijalno, kad je i publika u specijalnom raspoloženju.

Međutim, nikad nemam striktna pravila šta bi to moglo da bude" – sačuvao je Luca malu dozu zagonetnosti pri opisu svojih setova.

 

 

 Luca Bacchetti

Luca Bacchetti

 

Iako je je poreklom iz Toskane, trenutno je rezident u Barseloni, a inače je i producent i suvlasnik lejbla.

Njegovi remiksi i produkcije su na Ovum Recordings, Crosstown Rebels, Wagon Repair, Be As One, Defected, Supernature, Sci-Tec, Tenax, Safari Elektronique i Hideout, a nastupao je po čuvenim klubovima kao što su Womb, Fabric, Circoloco DC10, Cielo, Watergate, Arma 17.

Domaća podrška je stari znanac Beograđana Matthew Hoag, koji obećeva da će se pobrinuti za veselu atmosferu.

"Žurka će sigurno biti puna pozitivne energije, mnogo vesele muzike i druženja.

Poenta je da kad parti završi svi izađemo iz kluba radosni. Uveren sam da će tako i biti." – kaže Matthew Hoag.

 

 

 Matthew Hoag

Matthew Hoag

 

 

Ulaz je 150 dinara do 00:30h, dok se kasnije plaća 300 dinara.

Dan kasnije za DJ pultom će biti Oysha, Goran Starčević, a pratiće ih i N.I.K.O. na perkusijama. Ulaz je slobodan.

Akcija “Tube-a“ “Mixology sessions”, u okviru koje će svake večeri do 00:30 sati većina koktela moći da se proba po ceni od 280 dinara, se nastavlja i ovog vikenda.