Home

VESTI

Lira Vega Live! @ TUBE

No Comments Najave

Lira Vega Live! @ TUBE

"Lira Vega" nastupiće u četvrtak, 23. aprila u klubu Tube. + Ex Robot – Vladimir ĐorÄ‘ević – ProFunk DJ set

Ovaj bend prepoznatljiv je po zanimljivom scenskom nastupu, interpretaciji ali i glasu pevačice Zoje Borovčanin. Pank-soul i još mnogo drugih žanrova, opisuje njihov muzički pravac koji je postao neizostavni deo urbane kulture.  
 

Clubbing.rs u saradnji sa organizatorima Vas vodi na ovaj event u klubu TUBE. Delimo 3×2 karte. Zainteresovani je potrebno da nam pošalju email na karte at clubbing dot rs sa naznakom "LIRA VEGA LIVE" u subject-u, uključujući i ime, prezime i broj mobilnog telefona.

 
Cena karte iznosi: 300 din.

 

 

 Lira Vega Live! @ TUBE

 

Beogradski bend Lira Vega čine:
Zoja Borovčanin – vocal  
Vladimir Ðordević – guitar  
Nemanja Aćimović – drums  
Dragan Novković – sound engineer  

 

Bend LIRA VEGA počeo je sa radom 1998. godine, u pozorišnoj trupi beogradske umetnice Ljudmile Stratimirović "Pozorište šešira". Ekipa koja danas sastavlja bend okupila se tokom rada na predstavi "Zima, snovi ili putovanje u svim pravcima". Plod zajedničkog rada bila je muzika korišÄ‡ena u predstavi.

 

Pod imenom POZORIŠTE ŠEŠIRA bend prvi put nastupa u beogradskom klubu "Underground", na promociji šešira Ljudmile Stratimirović, u martu 1998. Hit – singl "Alfa Akvari" koji je pratio promociju predstave nekoliko nedelja se nalazio na prvom mestu liste singlova radija B92. Slede svirke po beogradskim klubovima Fili, Underground, i nastup ispred benda OBOJENI PROGRAM neposredno pred bombardovanje, marta 1999. U decembru iste godine zajedno sa trupom POZORIŠTE ŠEŠIRA tada istoimeni bend nastupa na turneji po Sloveniji, u okviru obeležavanja godišnjice kulturnog centra na Metelkovoj. U toku turneje održano je nekoliko koncerata – u Ljubljani, Velenju i Prestraneku.

 

Ova faza rada je krunisana samostalnim nastupom u Beogradskom Domu omladine u martu 2000. godine.

 

 

Info:

www.liravega.com