Home

VESTI

Kriške, Sila, Andre Williams @ Gun Club

No Comments Najave

Najbolji rock’n’roll zvuk u DFK

Iako se već 10 godina bave muzikom, Kriške su oformljene pre nešto više od godinu dana, 2009. godine.

Iza sebe imaju desetak progresivnih bendova koji su ostavili bitan trag u domaćem underground. Samo neki od bandova u kojima su svirali su: Petrol, Virvel, Ola Horhe, Fonograf, Trenje, Tussilago…. 

 

Kriške su, u stvari, nastale nakon razilaska članova benda Zemlja Broj 9. Njihova muzika je nabijena energičnim novim ritmom, psihodelijom proizišlom iz hrabrih repeticija i nekonvencionalnih breakova i promena u tonalitetu – kontrolisanom bukom.

U Gun Club-u u četvrtak 6. januara, Kriške će svoju energiju podeliti sa
beogradskom publikom koja uvek prepozna dobre vibracije koje ovaj bend šalje.

 

 

Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar

Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar

 

 

Petak 07.01.
NEOČEKIVANA SILA KOJA SE IZNENADA POJAVLJUJE I REŠAVA STVAR @ GUN CLUB (gost dj Boža Podunavac)
Cena karte 200 dinara pre, 400 dinara posle ponoći

U petak 7. januara održaće se sedmi u nizu nastupa grupe Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar. Njihovi muzički ekperimenti su već poznati kao događaji za ne poropustiti svakog drugog petka u Gun Club-u.

Ovog prilikom, Sila će ugostiti Dj Božu Podunavca i takozvani ,,lajvekt evernevergrin didžejz baj Darko Džambasov”.

 

 

Andre Williams (USA)

Andre Williams (USA)

 

 

Subota 08.01.
ANDRE WILLIAMS @ GUN CLUB
Cena karte je 1000 dinara u pretprodaji (kafe Šikarica, Skadarska 22 i Pinball Wizard Records, TC Eurocentar, Makedonska 30)

Andre Williams je ’56. imao prvi hit na američkoj R’n’B top ten listi – “Bacon Fat”. Usledili su: “Greasy Chicken”, “Humpin, Bumpin’ & Thumpin’” (pre desetak godina “pozajmljena” od Fat Boy Slima!!), “Rib Tips”, “Pass The Biscuits”, “Jail Bait”…

Andre Williams od tada nije stao. O ovom velikom umetniku su se raspredale legende, snimljen je i dokumentarni film "Agile Mobile & Hostile – A Year with Andre Williams”. Pre godinu dana je objavio svoj prvi roman “Sweets”, a samo par meseci potom i novi album “That’s All I Need” za BLOODSHOT RECORDS.

Uprkos godinama, živi nastupi su mu besprekorni,i u vek je dovoljno svež i raspoložen da održi pregršt koncerata nabijenih pozitivnom energijom.

U Gun Club-u neuništivi sin R’n’B/soul-a, otac funka, deda garage rocka i pradeda rapa, održaće svoj četvrti beogradski concert u karijeri.