Home

VESTI

KillingJazzHardCoreBaby osvaja region

No Comments Najave

KillingJazzHardCoreBaby osvaja regionPobednici prošlogodišnjeg Nektar Demofesta, travnički bend KillingJazzHardcoreBaby, održaće u subotu 14.11. koncert u zagrebačkom klubu Željezničar sa početkom u 21h.

U zajedničkom koncertu sa kultnim sarajevskim bendom Letu štuke, KJHCB  će zagrebačkoj publici predstaviti svoj album prvenac  "Track One", koji  je snimljen u saradnji sa organizatorom Nektar Demofesta, a koji je u Hrvatskoj izdat od strane Dallas Recordsa.

"Track One" , album prvenac prvih pobednika Nektar Demofesta je jako dobro prihvaćen u Hrvatskoj, dobija odlične kritike, a spot za pesmu "Malo sutra" često se vrti na HRT-u u emisiji VIP Music Club.

Letu štuke će u intimnijoj atmosferi nego na njihovim dosadašnjim koncertima u Zagrebu, uz poznate hitove kao što su "Minimalizam", "Tesla", "Mjesto za dvoje", "Šutiš"….., predstaviti i svoj novi singl „Mali" za koji je snimljen i spot koji su gledaoci već imali priliku da vide na malim ekranima.

 

KillingJazzHardCoreBaby osvaja region

 

Bend KillingJazzHardCoreBaby nastao je u leto 2005 god., iz pepela različitih travničkih punk – rock bendova. 

Svi članovi benda su naklonjeni različitim muzičkim pravcima, zato se i stvarala muzika koja je mešavina više muzičkih žanrova odakle i proizilazi ime benda (KillingJazzHardCorebaby). 

U vreme kad je bend brojio osam članova snimio je dve promotivne pesme (No Sorrow i Losing My Mind) u «demo studiju» H.O. Alter Art-a. 
KillingJazzHardCoreBaby je nastupao širom BiH gostujući na mnogim festivalima, ali i na festivalima u susednoj državi Hrvatskoj. Najveći uspeh benda je pobeda na prvom Nektar Demofestu krajem jula ove godine. KillingJazzHardCorebaby je na festivalu osvojio prvu nagradu, snimanje i izdavanje kao i video i audio produkciju albuma. Pobedom na Nektar Demofestu bendu je omogućeno ispunjavanje muzičkih snova.

U aprilu ove godine bend je, pod pokroviteljstvom Nektar Demofesta, izdao svoj album prvenac pod nazivom Track One, na kojem se nalazi 12 pesama. Producent albuma bio je Samir Kadribašić dok je album promovisan na proteklom Nektar Demofestu. 

Od pobede na festivalu KillingJazzHardCoreBaby postao je jedan od popularnijih mladih regionalnih bendova čije pesme slušaju u svim zemljama bivše Jugoslavije

 

Članovi benda:
Ivana Brdar – vokal
Deni Sijah – sax, klarinet, sintisajzer
Mirza Lendo – gitara,sintisajzer, sampler, programiranje
Kemal Destanović – bas, truba
Jan Delić – bubjevi, perkusije

Žanr:
drumm & bass – dub – jazz – rock – electro