Home

VESTI

Juno Reactor + Laibach = SKC

No Comments Najave

Juno Reactor + Laibach = SKC

Juno Reactor po prvi put nastupiće u Beogradu, Srbiji, 13.Decembra u sklopu svoje Evropske turneje koja će obuhvatiti samo 12 gradova! Poziciju co-headlinera zauzimaju Slovenački veterani Laibach.  

Do ove turneje / ko-operacije je došlo 18. Septembra 2009. god. , kada su Laibach i Juno Reactor zajedničkim koncertom otvorili “Kino Šiška Centar” jedan od najnovijih, najboljih koncertnih prostora na teritoriji Balkana.

Laibach svima dobro poznat, samo za ovu priliku priprema ljubilarni koncert povodom 30 godina postojanja ! Tako da su odlučili da se vrate korenima i naprave re-make set koji će obuhvatiti početke njihove industrial karijere , pesme iz prve polovine 80’ih , kao što su : “Brat moj”, “Smrt za Smrt”, “Mi kujemo bodočnost”, “Ti ki izzivaš”, “Država”, koje su izdate na ploči “Rekapitulacije 1980-84” i Laibach LP (1985) .

 

Takođe odsviraće i deo pesama iz novijeg perioda. Kao što smo navikli od Laibach-a i kao što svi znamo očekuje nas pravi live spektakl, zahvaljujući kojima su Laibach ostali popularni i dosledni sebi sve ove godine.

 

Juno Reactor + Laibach = SKC
 
Laibach-ov nastup planiran je u trajanju od 90 minuta. Kao što smo i rekli, Laibach će proslaviti jubilej i samim tim spremiti nastup koji se viđa jednom u životu …  

Juno Reactor nastupiće u punom sastavu : Ben Watkins sa muzičarima i igračima iz Južne Afrike i Japana. Nastup Juno Reactora predviđen je u trajanju od 120 min.
Juno Reactor se smatra pionirima elektronske / goa trance muzike. Nakon više od 15 godina, koliko je Ben na sceni i dalje se smatra pionirom elektronske muzike , ali on pokazuje i drugu stranu svoje genijalnosti. Fascinirao je ceo svet svojom kreativnošću i umetnošću da spoji nespojivo. Eksperimentisao je stalno sa zvukom, a uvek ostajao veran tipičnom elektro zvuku.  

Juno Reactor svetsku slavu i priznanja stiče remixom Traci Lord’s pesme “Control” koji se kao instrumental pojavljuje u “Mortal Combat” filmu. “Conga Fury” se pojavljuje u nastavku filma “Mortal Combat – Annihilation”. Kasnije sarađuju sa Don Davis-om (čuveni USA filmski kompozitor), sa kojim zajedničkim snagama rade soundtrack za “Matrix”, “Matrix Reloaded” i “Animatrix”!  
Ben i Juno su takođe radili soundtrack-ove za animiranu seriju “Texhnolyze” ( jedna od najboljih japanskih animiranih serija ), a može se čuti i u filmovima : “Eraser”, “Virtuosity”, “Lost in Space”, “Romeo+Juliet”, “Beowulf”, “Once Upon a Time in Mexico”..

Pored toga radili su i muziku za Playstation 1,2 i 3 i igrice kao što su: “Jet Moto 3”, “Fequency”; Xbox-ovu “Mad Dash racing”, “Mark of Kri”… 

Prvi singl “Laughing Gas” je izdat 1993. god. za “NovaMute records”.  

1995. god. Juno snima “Transmissions” koji se smatra za jedan od prvih albuma goa trance muzike. Kasnije Juno izdaje “Lucianu” za Alex Peterson-ov “Inter-Modo” .
1995. god. Juno Reactor napušta “Inter-Modo” i potpisuje novi ugovor sa Engleskom izdavačkom kućom “Blue Room Released” za predstojeći singl “Guardian Angel”, koji je ugledao svetlost dana 1996. god.

1997. god. “Bilbe of Dreams”, četvrti Juno-ov album, donosi potpuno novi zvuk u odnosu na prethodna izdanja, pomerili su granicu tradicionalnog dance beat-a ubacivši dosta tradicionalnih tribal zvukova. Ben Watkins te godine počinje saradnju sa Amampondom – čuvenim južnoafričkim perkusionistom (poznat i kao Ambasador Juzno Afričke muzike ) . Zajedno kreiraju čuveni  “Conga Fury” singl . Nakon tog singla Ben Watkins i Amampondo kreću na 5-nedeljnu turneju po USA kao predgrupa Mobiju.  

1998. imaju jedan od najboljih nastupa na čuvenom “Glastonbury” festivalu.  

Ben Watkins izdaje 5. album “Shango” 2000. god. i to je prvi album koji je izdat za čuvenu izdavačku kuću “Metropolis Records”. Prvi track na albumu “Pistolero” , je urađen u saradnji sa jednim od najboljih gitarista svih vremena Steve Stevens-om ( Billy Idol , Michael Jackson, Motley Crue, Scooter, Pink… ) . Ova kompozicija je bila soundtrack filma “Once Upon a Time in Mexico “(Johny Deep, Selma Hayek, Antonio Banderas ) .
Krajem 2002. god. Juno izdaje novi singl “Hotaka”, koji je snimljen u Japanu sa Steve Stevens-om i tradicionalnim Taiko sastavom – “Gocoo” ( koji su radili muziku za Matrix ) .

2003. izdaje kompilaciju “The Odyssey 1992-2002”, kompilacija najboljih Juno Reactor kompozicija u proteklih 10 godina.  

Šesti studijski album “Labyrinth” je izdat u Oktobru 2004. god. za “Universal Music” , koji se sastoji od Watkinson-ovih radova za film Matrix. Svi koji prate rad Juno Reactora znaju da su Ben i Juno bili jedan od glavnih izvođača za visokobudžetni film Matrix.  

2006. god. Ben Watkins je unajmljen da komponuje orkestralno delo za Japanski animirani film “Brave Story”. Sony Japan je izdao soundtrack u Julu iste godine. Glavna karakteristika ovog soundtrack-a je to da su Ben i Juno snimili ovo u Slovačkoj sa “Bratislava Radio Symphony Orchestra-om” i horom, što je potpuno drugačije bilo u odnosu na ono što je Juno radio u prošlosti.

2008. Ben ponovo sarađuje sa anime režiserom Koji Morimot-om za predstojeći “Genius Party Beyond”, antologijski animirani film poznatog “Studio 4°C” tima.  

Junov poslednji album, “Gods & Monsters”, je izdat 2008. godine.