Home

VESTI

“Jesen folkera u Gradu”

No Comments Najave

"Jesen folkera u Gradu"POP Depresija najavljuje koncertnu sezonu za jesen 2010, u kojoj će centralni događaj biti koncert Teenage Fanclub.

Sezona počinje serijalom "Jesen folkera u Gradu", koncertima trojice izvrsnih singer-songwritera različitih generacija u Kulturnom centru "Grad".

Dejvid Dondero (David Dondero) za muziku koju pravi kaže da je ona sastavljena od "serije reči koje upotpunjavaju zvučnu kulisu i tako slikaju njegov život. Poslovi, ljubavi, bitke sa flašom i tako u krug…"

 

Poslednjih godina David je ekskluzivac izdavačke kuće "Team Love" Konora Obersta (Conor), s kojim – pored prijateljskih veza – deli i muzički senzibilitet i neverovatan talenat.

 

Dondero će u "Gradu" nastupiti u sredu, 15. septembra u okviru promocije albuma "# Zero With A Bullet", sedme studijske ploče u karijeri neobičnog pesnika, usamljenika i putnika, rođenog u Dulutu u Minesoti, rodnom mestu Boba Dilana (Dylan).

Davidov domaćin na koncertu u Beogradu biće subotički Wooden Ambulance, kantautorski alter-ego Gorana Grubišića bubnjara Ane Never. Njegova verzija subotičke lo-fi depresije često posećuje iste svetove koje nastanjuju pesme Damiena Jurada, Billa Callahana ili Lambchop.

 

Damien DeRose a.k.a. Peasant
 Damien DeRose a.k.a. Peasant
 
 

Peasant je nova američka folk nada, pensilvanijski odgovor na švedski izazov koji je svima uputio Tallest Man On Earth. Ove godine Demjen Derouz (Damien DeRose), poznatiji kao Peasant objavio je sjajan album "Shady Retreat" (izdavač Paper Garden Records, treći u njegovoj karijeri), koji je naišao na odličan prijem kod kritike i još bolje reakcije publike, koja je ovacijama ispratila njegove nastupe na festivalu SXSW u Ostinu.

Peasant nastupa u KC "Grad" u četvrtak, 30. septembra. Domaća podrška biće mu singer-songwriter iz Knjaževca – Saša Zorić koji nastupa pod imenom Kodagain. Kodagain postoji više od dve decenije, pesme su uglavnom na engleskom (“jer je muzikalniji od srpskog”), a osim svojih pesama, grupa je izvodila i muzički uobličavala dečije poeme i pisala autorsku muziku na tekstove Dina Martina (Deana Martina), Elvisa i na poeziju sa web sajta Poemhunter.

U utorak, 5. oktobra, Mark Olson će po drugi put gostovati u Srbiji, ovoga puta u pratnji nove partnerke, norveške muzičarke Ingunn Ringvold. U maju 2004. godine Mark je u Domu omladine nastupio kao lider Creekdippersa i sa čudesnom Viktorijom Vilijams (Victoria Williams), sada dolazi da promoviše novu, izvrsnu ploču "Many Colored Kite" (izdavač Rykodisc) i da u intimnoj atmosferi predstavi svoj rad od The Jayhawks dana do danas. Pre Marka i Ingunn nastupiće beogradski kvartet Ika, koji je ovog leta objavio debitantsku ploču "Sweet Path Of Gold".

 

 

 Teenage Fanclub
 Teenage Fanclub

Za sve koncerte u KC "Grad" vrata kluba otvaraju se u 21h, a planirano je da koncerti počnu pola sata kasnije.

Karte se u pretprodaji mogu kupiti od 10. avgusta u prodavnici PINBALL WIZARD u tržnom centru EUROCENTAR (Makedonska 30, lokal 15 tel. 011/3348-664, radno vreme: 11-21h, subotom 11-17h) po ceni od 600 dinara – na dan koncerta 700 (DAVID DONDERO/WOODEN AMBULANCE i PEASANT/KODAGAIN) i 800 dinara – na dan 900 (MARK OLSON DUO).

Od 30. avgusta karte mogu da se kupe i u KC "GRAD".

Korisne adrese:
www.myspace.com/davedondero
www.myspace.com/peasant
www.myspace.com/markolsonmusic
www.gradbeograd.eu
www.popdepresija.com