Home

VESTI

Irish Wash w. John Daly & Milan Drča

No Comments Najave

Irish Wash w. John Daly & Milan DrčaPoreklom iz gradića Cork u Irskoj, John Daly je svet underground plesnih podijuma počeo osvajati 2005. godine sa njegovim tada novoformiranim izdavačkim lejblom, Feel Music.

 

Od tada njegova lista izdanja je ispunjena izdavačkim kućama kao što su Plak Records, Drumpoet Community, IRR, Mule Musiq i etiketa čuvene legende Nju Jorka, Francois K-a, Wave Music, gde je na ovoj poslednje pomenutoj izdao i svoj debi album Sea & Sky 2009. godine. 

 

Pored nejgovih izdanja, može se pohvaliti činjenicom da je radio remikse plesnih numera za etablirane etikete poput Rekids, Running Back, Compost, Poker Flat i mnoge druge.

John Daly ima tu sreću da je poreklom iz muzičke porodice pa je tako prvi dodir sa čarima komponovanja imao kao vrlo mlad a ta ljubav prema kreiranju muzičkih kompozicija se na sreću mnogih fanova širom sveta održala do danas. Kako sam kaže, više voli dodir pravih instrumenata nego beskonačnu kolekciju virtuelnih muzičkih pomagala koja su svima dostupna.

 

Irish Wash w. John Daly & Milan Drča
Irish Wash w. John Daly & Milan Drča

 

Kao svojevrsni i upečatljivi marker lokalne irske scene 90tih godina prošlog veka i zahvaljujući mnogobrojnim muzičkim uticajima koje je kupio na svojim brojnim muzičkim krstarenjima širom sveta, muzika John Daly-a ruši barijere između house, disco, dub i techno zvuka. U proteklih 5 godina fanovi su ga mogli ispratiti kako svoju suptilnu muzičku magiju izvodi na podijuma širom sveta, od Nju Jorka (Cielo, Sunday Best) do Berlina (Berghain, Watergate, Tape), Londona do Tokija (Air), Sidneja do Moskve (Propaganda) i tu, negde između, sada u našoj veš mašini.

2010. godinu beleži kao uspešnu po tome što je pokrenuo svoju drugu izdavačku etiketu, One Track Records, koja se više fokusira na muziku koju možemo okarakterisati kao ultimativnu DJ opremu – peak time numere i svojevrsne DJ tool kompozicije koje su neizbežan sastojak svakog potentnog DJ seta. Takođe svoje muzičke ekspresije prenosi u formi specifičnog živog nastupa gde za tu priliku komponuje specijalne numere koje deli sa svojim fanovima i koje ostaju zarobljene u tom jednom vrlo intimnom trenutku jer se samo tada mogu čuti i nemamo priliku da se ponovo sretnemo sa njima u nekom opšte prihvaćenom digitalnom formatu koji krstari Internetom.

John Daly dolazi u našu Veš mašinu možda u pravi čas, tik nakon laskave titule koja nam je dodeljena za 2010. godinu od strane Belgrade Insight magazina, specijalizovanog urbanog vodiča za zahtevne inostrane goste našeg grada. BEST DANCE CLUB – WASH uz propratni komentar gde "možda jedino u Washu možete videti ljude koji zaista plešu uz muziku" je dovoljna referenca za sve one koji nisu upoznati sa muzikom ovog jako zanimljivog Irca.

U to ime još jednom izlazimo u susret našim najvernijim fanovima sa cenom ulaznice koja zbog veličine kluba i ekskluzivnosti ovog gostovanja određuje neka neminovna ekonomska pravila.  

Cena ulaznice je 300 dinara pre ponoći i 500 posle.

DJ podrška za ovo temperamentno acid disco pranje na irski način će biti rezident kluba The Wash – Milan Drča.

Vidimo se na pranju!