Home

VESTI

Happy People party @ Drugstore

No Comments Najave

Happy People party @ DrugstorePosle ravno 20 godina preznojavanja po klubovima i skladištima i gušenja u festivalskoj prašinčini, najzaslužnije glave za čvrsto pozicioniranje tech/house zvuka na andergraund scenama Srbije i UK konačno će dočekati dan da ukrste bitove.

  

Klanica Dugstore pretvara se u poprište sukoba prekaljenih bandi iz ove dve ni po čemu drugom slične zemlje. Wiggle vs. Happy People. Stara škola vs. nova škola. Vinil vs. digital.  I posve nepristrasni igrač Arči, Englez lokalnog odnosa prema rakiji. Bez rukavica. Bez pravila. Bez reda. No shirts, no shoes. Umesto krvi – znoj sa zidova.
 

Zlog Edija Ričardsa nema svrhe posebno predstavljati. U njegovom uglu je sabijena istorija andergraund tekhausa. Iako bi se po broju sedih u kosi i kamenoj faci za dekovima mogao svrstati u jednog klasičnog reprezenta stare škole, tip je sve samo ne zakucan u vremenu. Bilo da izdaje za svoj Wiggle, koji je ove godine skrcao dve decenije postojanja, ili za etikete poput Storma ili Absurda, Edi konstantno pomera granice tech/house zvuka, što mu kao ćaletu valjda i ne pada toliko teško.

 

Arčija Hamiltona smo već imali prilike da dobro upoznamo u proteklih godinu dana, nakon što je priredio jednu od ubedljivo najveselijih i najznojavijih žurki koje je Beograd imao prilike da proživi u 2013. godini. Ljubav na prvo slušanje. Arči je rezident Rhytmatic-a, jednog od najvećih serijala londonskih warehouse rejvova, a odnedavno je promovisan i u člana tINI & the gang ekipe. Osnivač je Moscow Records-a, a njegove trake bukvalno ne napuštaju setove legendi poput Marka Karole i Valentina Kancijanija. Ne dopušta sebi da se tokom seta predugo zadržava u sigurnosti jednog žanra, nego vozi između tehna i hausa, sve vreme uz masan gruv i široki kez.

 

 

 Happy People party @ Drugstore

Happy People party @ Drugstore

 

 

Happy People banda je bez ikakvog natezanja karotidna vena beogradskog podzemlja, ekipa glavnih i odgovornih urednika moralnog posrnuća omladine u proteklih (od pre par meseci tačno) 20 godina. Kad god je frka ili pada entuzijazam, HP ne ispaljuju. Za ovu borbu tu su Lale, Marko i Petar koji najavljuju b2b2b vinil set na tri gramofona. Tri gramofona za tri preiskusne barabe, među kojima opet nije jasno gde se povlači crta između stare i nove škole. Nije da je i bitno. Fajt je sve, pobednik ionako neće pre devet kući.

Petak 17.10.2014.
Klub Drugstore Beograd
LONDON NEW SCHOOL vs. OLD SCHOOL
EDDIE RICHARDS (Wiggle, UK)
ARCHIE HAMILTON (Moscow Records, UK)
PETAR CVETKOVIĆ B2B MARKO VUKOVIĆ B2B LALE (Happy People, SER)

ULAZ: 500.

TEXT: Matija Medenica