Home

VESTI

Hanuted Dancehall: Četvrta epizoda na 20/44

No Comments Najave

Hanuted Dancehall: Četvrta epizoda na 20/44Klub 20/44, Dis-patch kolektiv i Disco Not Disco najavljuju četvrtu epizodu serijala HAUNTED DANCEHALL, koji od prošlog oktobra predstavlja istaknute producente i izvođače posvećene savremenom plesnom zvuku, sa naglaskom na živim nastupima i predstavljanju autora aktivnih u okviru prvog i drugog talasa "dub-techno" žanra.
  
Nakon nekoliko gostiju iz Kanade, Sjedinjenih Država i Francuske (Deadbeat, Deepchord, Voiski), u petak 8. februara beogradskoj publici će se po prvi put predstaviti jedan od izvođača sa kultne izdavačke kuće Modern Love iz Mančestera.

    

Na njoj su svoj dom našli renomirani producenti kao što su Andy Stott, Move D i Deepchord,  ili pak sve aktueleniji duo Demdike Stare. Miles Whittaker, koji će se u Beogradu predstaviti posredstvom svog DJ identiteta MLZ, poznat je po autorskim projektima Pendle Coven i Suum Cirque sa kojima tokom poslednjih nekoliko godina potpisuje čitav niz kvalitetnih izdanja.

 

Pored toga, on čini jednu polovinu zapaženog dua Demdike Stare, koji je pre samo nekoliko dana u okviru Transmedile festivala u Berlinu koncertno predstavio svoj novi materijal, tematski koncert inspirisan filmovima Alejandra Jodorowskog. Kroz ovaj projekat, Miles i Sean Canty uspešno kreiraju autentičan zvučni svet baziran na semplovima okultnih soundtracka, dub atmosferi i besprekornom dizajnu zvuka. Kao solo izvođač (pod pseudonimima DJ Miles, MLZ ili Millie), Miles kao DJ publici servira ugodno putovanje kroz duboke i mračne ćoškove savremene elektronske plesne produkcije, od vanvremenskih klasika elektronske muzike sve do najsvežijih izdanja iz "low end" spektruma. I sve to isključivo sa vinila, što ne samo da obećava dinamičan set ovog petka u klubu 20/44, već i specifičan kvalitet zvuka koji se sve ređe može iskusiti, zahvaljujući nezaustavljivom naletu prijemčivih proizvoda iz domena digitalnog DJ-inga.

 

 

 Hanuted Dancehall: Četvrta epizoda na 20/44

Hanuted Dancehall: Četvrta epizoda na 20/44

 

 

Odgovarajuću domaću podršku kao i svakog puta pružiće rezidenti serijala Schwabe i Moodswinger, dok ovu zabavu posebnim čini i redak nastup Piece of Shh…, beogradskog elektronskog muzičara koji je ujedno i jedan od osnivača Dis-patch kolektiva.

Početak je zakazan za 23 h, cena ulaznice 400 RSD pre ponoći, a zatim 500 RSD posle ponoći. Naredni Haunted Dancehall specijal zakazan je za 1. mart u KC Dragstor.

www.soundcloud.com/modernlove/sets/mlz-mix-1
www.soundcloud.com/modernlove/sets/mlz-newanaloguecentury
www.discogs.com/artist/MLZ
www.modern-love.co.uk/
www.facebook.com/pages/Klub-2044/218851144794013