Home

VESTI

Grant Hart 19. marta u klubu Gun

No Comments Najave

Grant Hart 19. marta u klubu GunGrant Hart, legendarni američki muzičar, pesnik i multimedijalni umetnik i jedan od pionira nezavisne rok scene u Americi, održaće koncert 19. marta u beogradskom "Gun Clubu". Nekadašnji član benda "Husker Du" četvrti put dolazi u Beograd.

Prvi put u Srbiji Hart je svirao sa bendom Nova Mob u Akademiji 1990, a sam je tokom dva dana nastupao na antologijskim koncertima u KST-u 1995. godine, kao prvi američki muzičar koji je svirao u prestonici Srbije posle ukidanja sankcija tadašnjoj državi. 

 

Petnaest godina kasnije došao je u Living Room SKC-a da promoviše novu ploču "Hot Wax" i da svira pesme koje svi znaju, a nepunih godinu dana kasnije promoviše kompilaciju “Oeuvrevue”,  na kojoj se nalaze neke "zagubljene" pesme, b-strane singlova i poneka obrada – među kojima se izdvaja Dylanova anti-ratna himna "Masters Of War".

Grant Hart je autor  kultnih pesama "Nove američke muzike" osamdesetih, kao što su "Diane", "The Girl Who Lives on Heaven Hill", "Turn On The News", "Standing By The Sea", ”Green Eyes”,“Sorry Somehow”, “2541”, “She Floated Away”, “My Regrets”… 

 

 

Grant Hart 19. marta u klubu Gun
Grant Hart 19. marta u klubu Gun

Za devet godina postojanja Hüsker Dü objavili su sedam albuma koje i danas kritičari smatraju ključnim pločama na prelazu punka/hardcorea u alternativnu-gitarsku muziku devedesetih. Treći studijski album Hüsker Dü "Zen Arcade" (1984), prestižni magazin Rolling Stone rangirao je na 33. mesto "100 najboljih albuma 80-ih". Ploču "New Day Rising" Spin je izabrao na 13. mesto "100 najboljih albuma 1985-2005".

Kao lider grupe Nova Mob Hart je objavio dva studijska albuma "Last Days of Pompeii" (1991) i "Nova Mob" (1994). Tokom solo karijere koja je sa velikim prekidima počela još 1989. (po raspadu Hüsker Dü), Grant Hart objavio je četiri albuma: "Intolerance" (1989), "Ecce Homo" (1996), "Good News for Modern Man" (1999) i "Hot Wax" (2009).

Koncert Granta Harta održaće se u subotu 19. marta u beogradskom "Gun Clubu". Karte su u pretprodaji od 28. februara po ceni od 1000 dinara (u prodaju će biti pušten limitiran broj karata), a ulaznice će moći da se kupe u “Šikarici” (Skadarska 22) i muzičkoj prodavnici “Pinball Wizard” (tržni centar EUROCENTAR, Makedonska 30, lokal 15). Na dan koncerta cena ulaznice biće 1200 dinara.

Vrata Gun Cluba se otvaraju 22h.