Home

VESTI

Grand Prix d’Amour u KC Rex

No Comments Najave

Grand Prix d'Amour u KC Rex

Grand Prix d'Amour je "Takmičenje za ljubavnu pesmu" koje se od 2000. godine održava u Berllinu.

Koncept je vrlo jednostavan: Nicholas Bussman, osnivač i "selektor" ovog jedinstvenog događaja, poziva oko 15 izvođača i autora da predstave po jednu svoju ljubavnu pesmu. Ljubavna pesma može biti bilo šta što izvođač smatra ljubavnom pesmom – ona može biti otpevana, odigrana, prošaptana ili čak skuvana.

Iako je tokom godina Takmičenje za ljubavnu pesmu prolazio kroz manje izmene, pravila su za učesnike ostala nepromenjena:  učesnik može učestvovati u konkursu samo jednom tokom svog života; dozvoljeni su isključivo samostalni nastupi; pesma ne treba da bude predugačka; pobednik osvaja veliku košaru napunjenu probranom hranom, slatkišima i vinom; pobednik će biti zamoljen da ponovo izvede svoju pesmu.

Na početku večeri, jedan od posetilaca biće nasumično izabran kao jednočalni žiri.
Vrlo nepravičan žiri, kao i sama ljubav. Žiri dobija flašu šampanjca i ima obavezu da sasluša sve ljubavne pesme, i na kraju izabere najbolju ljubavnu pesmu te večeri.  Grand Prix d'Amour uvek je radosno veče (ne)uobičajenih, queer ili "štreberskih" ljubavnih pesama, i do sada je održano u brojnim berlinskim klubovima ili kulturnim centrima uključujući HAU, Sophiensaele, Cafe burger, Kule i drugim.

Grand Prix d'Amour u KC Rex

BEOGRAD – 21. MAJ 2009.
Ove godine, povodom desetogodišnjice ove manifestacije biće upriličen specijalan program koji će biti realizovan kroz specifičnu umetničku saradnju između Beograda i Berlina. 

Na inicijativu Nicholasa Busmanna, 21. i 22. maja biće održan po jedno Grand Prix d'Amour veče u oba grada, dok će jedan broj autora imati priliku da uzme učešće u oba događaja. Iz Beograda to će biti Nenand Racković (aka Džoni Racković), Luka Ivanović (Lukatoyboy), Vukašin Đelić (WoO), Radovan Popović (Striper) i Relja Bobić (Dis-patch festival) kao domaćin i selektor beogradskog događaja i jedan od dvojice konferansijea. Iz Berlina to će biti Kristin Erickson (Kevin Blechdom), performerka i umetnica Lucile Desamory i autor projekta i konferansije Nicholas Bussman.

Među ostalim učesnicima berlinskog i beogradskog događaja su, između ostalih, Peter Ablinger, Višnja Janošević, Ed Bendorf, Dina Vuković, Barbara Loreck, Yussuf Erdum, Laura Mello, Erik Drescher, Marc Marcovic i drugi.

Beogradski događaj biće održan u Kulturnom centru Rex u četvrtak 21. maja sa početkom u 20 časova. Nakon završetka zvaničnog programa biće upriličen i mini-party  na brodu 20/44 (Ušće), uz DJ-učešće Mekog Spoja, autora pesama i drugih prijatelja. Ulaz je slobodan. Donacije za nagradnu košaru u vidu poslastica, vina ili drugih zanimljivosti su dobrodošle. Nakon ovog premijernog predstavljanja, beogradsko izdanje GPdA takođe će postati tradicionalno i održavaće se jednom godišnje.

Za informacije o događaju posetite sajt, a u slučaju beogradskog izdanja možete pisati na info@dis-patch.com.
Produkcija: Dis-patch festival, Studio Beige (Berlin) i KC Rex
 
www.grandprixdamour.com