Home

VESTI

Foolish Felix u klubu The Wash

No Comments Najave

Foolish Felix u klubu The Wash

Klub The Wash & Disco Not Disco vam predstavljaju londonsku underground disco atrakciju:

Foolish Felix uz domaću podršku DJ Brke

FOOLISH FELIX (Dickinson) prokletstvo DJ-a nosi sa sobom već 20 godina a začarane disco kletve u producentskim vodama baca već nekih 13 godina. Za respektabilnu ciničnu i uvek kritički nastrojenu klupsku populaciju slovi za londonsku varijantu njujorške deep house i disco atrakcije DJ Harvey-a.

 

Ova malo čudna epitetska konstrukcija ima osnova ako se uzme u obzir da su obojica sarađivali na brojnim projektima od kojih je najznačajniji Tonka sound system, gde je tada mlađani hipik Felix pomagao i tada vremešnom hipiku Harvey-u da progura veće pod nazivom Moist u legende UK plesne scene.

 

Foolish Felix u klubu The Wash

 

Već tada se polako počeo tagovati kao after-party DJ a kao uspaljeni 20-godisnjak organizovao je 4-dnevni festival u Sussex-u koji je ušao u anale UK scene kao jedna od prvih pitomih pobuna protiv vlasti koje su nekoliko godina kasnije pokušavale tzv. Criminal Justice Bill zakonom ograničiti rave i dance kulturu na ponosnom ostrvu.

Foolish Felix se sa manje ili više konspirativnosti nalazi na brojnim izdanjima The Unabombers, Chicken Lips, The Glimmers, Rub’n’Tug, a ista mu sa velikom prijateljskom strašću puštaju i promovišu DJ Harvey, Maurice Fulton, The Idjut Boys i Daniele Baldelli.

Izgradivši početkom 90-tih respektabilnu reputaciju, Felix se kasnije upustio u manje turbulentne, a kreativnije, producentske vode gde je pod nizom pseudonima izdavao 12-incne disco & house namaze za plesne podijume, paralelno nastavljajući da neguje svoju prvobitnu DJ strast u sada već raširenoj, svetskoj perspektivi. Od Burning Man festivala u vreloj pustinji Nevade do dalekog Japana i nazad do domaćih ostrvskih zabava.

Molimo sve zainteresovane da podrže ovaj i ostale dogadjaje koji ce se organizovati u našoj i Vasoj Perionici na taj naćin što će kupiti kartu i tako omoguciti nastavak nezavisnih i sponzorski oslobodjenih desavanja u nasem gradu.

Vidimo se na pranju!

 

 

Subota 06.02.2010., The Wash (Nemanjina 4, Beograd), od 23h.
Karte u pretprodaji 300din a na samo vece 400din. Karte se kupuju u klubu svakog dana (osim ponedeljkom) od 23-02h.