Home

VESTI

Finale Battle Festa i Ljubiša Samardžić

No Comments Najave

Finale Battle FestaFinalno veče muzičkog festivala BATTLE FEST 2010 odigraće se u subotu 25. decembra u Velikom klubu Akademije, a nastupiće bendovi: Super Confusion, VHS, The Static, Ikarus, Kvazar i Kvintet Contrast Eve.

BattleFest organizuje umetnička asocijacija Klub 9, a sam festival zamišljen je kao originalana muzička manifestacija takmičarskog karaktera, na kojoj će se za prvu nagradu boriti autorski rock, blues i jazz bendovi sa teritorije Republike Srbije.

 

Pobednik velikog finala BattleFesta biće odabran glasovima žirija i publike, kao glavnu nagradu dobija snimanje CD-a, koju obezbeđuju sponzori festivala, izdavačka kuća One Records, i 20 litara piva od samog kluba 🙂

Na četiri polufinalne večeri ovogodišnjeg BattleFesta nastupilo je 26 bendova iz svih krajeva Srbije, a pobednici polufinala naći će se na kompilaciji navedenog izdavača.

Cilj festivala je promovisanje pravih muzičkih vrednosti i pružanje šanse kvalitetnim izvođačima da dospeju do velikih izdavačkih kuća.

Zvanični sajt festivala je:

www.battlefest.klub9.com

Finale počinje u 22h, a cena ulaznice biće 200 dinara.
Dođite i podržite svoje favorite.

 

eee

Ljubiša Samardžić

LJUBIŠA SAMARDŽIĆ (HR) PONOVO NA AKADEMIJI!

Hrvatski sastav Ljubiša Samardzić svira energičan spoj metaliziranog anarcho/hardcore punka. Bend je pre skoro pola decenije osnovan u Zagrebu, na temelju tamošnjih sastava AK47 i Fight Back, a uz gomilu svirki iza sebe imaju i diy album "Neka te naša ljubav vodi", sa 12 brzih, politički intoniranih pesama.

Samo ime benda "Ljubiša Samardžić" proisteklo je iz zezanja, a članovima su bile značajne glumčeve uloge u brojnim partizanskim i antifašističkim filmovima, kao i pravednost koja je prisutna u njima. U opticaju za naziv grupe bili su i Samardžićevi nadimci Smoki i Crni Rok iz serije "Kuda idu divlje svinje".

"Javili smo mejlom Ljubiši da smo nazvali bend po njemu, da čujemo njegovu reakciju. Njemu je sve to izgledalo kul. Pogledao je naše tekstove i odgovorio nam: 'Samo napred, majstori. Zakon ste. Kad dođem Zagrebu, javim se'", rekao je agenciji Beta pevač benda Robert Fistrić, uoči njihovih nastupa na beogradskoj Akademiji i novosadskom klubu CK13 2008. godine.

LJUBIŠA SAMARDŽIĆ nastupiće ponovo u Malom klubu Akademije, u subotu 25. decembra, zajedno sa slovenačkim sludge-crust sastavom LEECH FEAST, a uz podršku kragujevačke d-beat hardcore-punk grupe DISHUMANITY, koja će ovom prilikom promovisati svoj novi album "Radijacija".

Oba benda u Srbiju dolaze u okviru svojih samostalnih balkanskih turneja.

Svirka počinje u 22h.

Cena ulaznice biće 300 dinara.