Home

VESTI

Eric Prydz na “Beck’sperience 2011”

No Comments Najave

Eric Prydz na "Beck’sperience 2011"

Deseti Beck’sperience nastavlja sa tradicijom dovođenja svetski poznatih ikona elektronske muzičke scene i domaćoj publici predstavlja Erika Prica (Eric Prydz) koji će nastupiti 12. marta u Beogradu, u Belexpocentru.

Eric Prydz ima dva razloga da se ponovo pojavi pred našom publikom – prvi album, čija se objava očekuje uskoro, i novi singl „Niton“, koji izlazi u februaru. 

 

Singlovi „Call on Me“ i „Pjanoo“ dokaz su da je Eric Prydz jedan od najboljih svetskih klupskih izvodjaca, što potvrđuje i svojom najnovijom numerom „Niton“. Eric Prydz, Sebeastian Ingrosso, Steve Angelo i Axwell (poznatiji i kao Swedish House Mafia) su u ovom trenutku upravo ono najbolje na švedskoj muzickoj sceni.

Beck’sperience je tokom proteklih godina domaćoj publici pružao uvek vrhunska imena iz sveta elektronske i klupske muzike kao što su Sven Väth, Laurent Garnier i Tiga. Nastup The Chemical Brothers zapamćen je kao jedan od najvećih muzičkih događaja u proteklih nekoliko godina, dok nam je deveti Beck’sperience u Beogradsku arenu doveo Massive Attack!

 

 

Eric Prydz na "Beck’sperience 2011"

Eric Prydz na "Beck’sperience 2011"


Nakon debija u izdavačkoj kući kluba Ministry of Sound, Data, bio je jedini umetnik kome je dozvoljeno da sempluje „Another Brick in The Wall” Pink Floyd-a. Za obradu „Another Brick in the Wall” u njegovoj verziji „Proper Education”, nominovan je za Grammy i dospeo na drugo mesto britanskih top lista.

Singl „Pjanoo” iz 2008. postao je najbrže prodato izdanje Beatport-a a nagrađen je i od strane Zane Lowe i Pete Tong-a, jer je čak četiri puta proglašen za „Ploču nedelje” od strane Radija 1. Stanica ga je puštala sedam nedelja pred izdavanje, a to je bio drugi Eric-ov hit istog leta.

Eric Prydz jedan je od retkih kome je pošlo za rukom da ostvari svetsku slavu i pritom sačuva integritet i to zahvaljujući smelom muzičkom stilu i neospornoj sposobnosti kombinovanja komercijalnih uspeha (tri puta je bio među top dva hit singla u Velikoj Britaniji) sa underground scenom (najbrže prodat prvi tiraž u kultnoj internet prodavnici za preuzimanje pesama Beatport). S vremena na vreme, i uvek kada to njemu odgovara, on izbaci hit ploču – za sada ih ima tri.

 
 
 
 
Izvor:
B92