Home

VESTI

Duo Handsome Furs u SKC-u

No Comments Najave

Duo Handsome Furs u SKC-u

Šest meseci posle sjajnog nastupa u klubu beogradskog SKC-a, kanadski rock duo Handsome Furs vraća se u Beograd. Šta se promenilo od prvog dolaska bračnog para Dan Boeckner – Alexei Perry u Srbiju?

Handsome Furs su objavili drugi studijski album Face Control (izdavač je i ovoga puta legendarni Sub Pop) koji je dočekan sjajnim kritikama u većini relevantih medija.

 

Dan je svirao dve naporne turneje sa matičnim bendom Wolf Parade, a Handsome Furs su u okviru promocije nove ploče svirali po većem delu Severne Amerike i zapadne Evrope. Drugi deo promocije albuma obuhvata i naš deo Evrope. U meÄ‘uvremenu kultni status grupe je jačao iz dana u dan.

 

Retko ko je ostao ravnodušan posle njihovih strasnih, agresivnih i bučnih nastupa. Za bend koji čine samo dvoje muzičara i u kojem se čuju gitara, ritam mašina, klavijature, udaraljke i uglavnom jedan glas, činjenica je da prave veliku količinu buke, koju znalački obogaćuje Danov osećaj za melodiju i klasičnu pop pesmu.

Duo Handsome Furs u SKC-u

 

Retko se dešava da u Srbiju doÄ‘e isti bend dva puta u šest meseci. I promoteri i agencije izbegavaju takve stvari iz samo njima poznatih razloga. Za Handsome Furs jedina stvar koji ih motiviše da sviraju i prave pesme je feedback koji dobijaju od publike. A publika u Beogradu ih je u oktobru 2008. godine jednostavno oduševila. To ističu često i zbog toga dolaze opet. I kažu da se na tome neće zaustaviti. Na albumu Face Control koji je i inače u velikoj meri inspirisan turnejom po Rusiji, postoji pesma "White City". Ubacili su je na album po povratku iz Beograda. Kažu da je to najmanje što su mogli da urade da se oduže našem "Belom gradu".

Za one koji su već bili na koncertu Handsome Furs poseban poziv nije potreban. Za one kojima će ovo biti prvi put – pripremite se za moderan punk-rock/new wave ugoÄ‘aj, vrhunsko gitarsko umeće, fascinantan vokal i neograničenu količinu energije i pozitivne atmosfere. U priče o neverovatnoj seksualnoj energiji i feromonima na bini moraćete da se uverite sami…

Handsome Furs u Beogradu nastupiće u sredu 22. aprila, od 21h, u klubu Studentskog kulturnog centra. Karte su u pretprodaji u Living Roomu SKC-a od 6. aprila po ceni od 800 dinara.

 

 

 

 

Izvor i organizator:

Popdepresija.com