Home

VESTI

DredDup i Dark Night trećeg dana

No Comments Najave

DredDup i Dark Night trećeg dana

Novosadski Industrial crossover sastav DREDDUP, beogradski psychedelic rock bend BRIGHT NEW PSYCHEDELIC VIEW Project, DJ GAVRA sa "DARK NIGHT" dark wave, ebm, electro žurkom i MASSIVE JAH SOUND SYSTEM sa "THE DUB ZONE" žurkom, nastupiće u nedelju 3. oktobra na Akademiji, poslednje večeri trodnevnog otvaranja klupske sezone 2010/11!

Koncerti DreDDupa u Velikom, i Bright New Psychedelic View u Malom klubu, počinju u 22h, a u nastavku – od 23:30h – kreće "DARK NIGHT BY DJ GAVRA" u Velikom klubu i "THE DUB ZONE" u Malom klubu.

 

Cena ulaznica za oba koncerta je ista – 200 dinara, kao i za obe žurke – 100 dinara.

Snažna industrial/dark electro svirka, slomljeni ritmovi, teđka elektronika i energično distorziranje, razarajući vokal i bespoštednost na sceni – all in one – i analogno i digitalno…sve to moglo bi da deluje isuviše (marketinški) potentno, ali u ovom slučaju mesta za (nazovi) skromnost zaista nema. Oni su DREDDUP – novosadski industrial/crossover sastav – i uživo zvuče upravo tako! Žestoko. I svetski.

 

A svetska underground scena ih prepoznaje, mozda i vise nego domaca. U tamosnjim recenzijama nazivaju ih "draguljima srpskog industriala" i "plesnom masinom", a slusani su svuda gde su njihova izdanja i dostupna. (Japan, Austrija, Kanada, Nemacka, Amerika, Poljska, Hrvatska, Slovenija…)

 

 DREDDUP
DreDDup

 

 

U trinaestogodisnjem radu objavili su jedan demo i tri studijska albuma, pojavljuju se i na vise desetina kompilacija sirom sveta, medju kojima je i "Nine Inch Nails:Underneath it All (tribute to NIN)", izdat za americku etiketu DeadKnife Records, a njihova saradnja sa avangardnim japanskim cyberpunk piscem Kenji Siratorijem, zabelezena je na EP-u "Pituitary Nightmare" (2007).

Trenutno promovisu poslednje izdanje "El Conquistadors" i zavrsavaju rad na novom, cetvrtom albumu, koji ce 31. decembra, malo pre ponoci, biti pusten za free download, i kao takav biti dostupan samo jedan dan. Jos uvek nenaslovljen, najavljeni album sadrzi 18 potpuno novih pesama i obiluje gostima iz cele ExYu – uglavnom industrial i industrial rock muzicarima, a njegovo zvanicno objavljivanje ocekuje se u februaru 2011.

DreDDup cine: miKKa (vokal, sampler), Frantz (bubnjevi), XXXandra (bas gitara) i Zoe (gitara)

 

 

 Bright New Psychedelic View
Bright New Psychedelic View

BRIGHT NEW PSYCHEDELIC VIEW cine mladi i kreativni prog-rockeri okupljeni u Beogradu 2008. oko ideje za eksperimentisanjem.
Svoju muziku nazivaju "Alternative Post-Rock Intergalactic Music Of Your Mind", a zvuce kao da nisu sa ove planete.

Psihodelican, sugestivan i progresivan zvuk Bright New Psychedelic View, potkrepljen je ambijentalnim semplovima, a na momente podseca i na uzore ovog benda (koji takodje nisu sa ove planete 🙂

Dead Can Dance, Ravi Shankar, Pink Floyd, Emerson Lake & Palmer, Mike Oldfield, primetni su u njihovom muziciranju, kao i Hendrix, Pearl Jam, pa sve do Massive Attack i Portishead, ciju heavy stvarcugu "Glory Box" bend i obradjuje uspevajuci da, u ocito spontanoj studijskoj jam seansi i uz eventualnu tehnicku nesavrsenost, svojom harizmom iznese atmosferu pesme.

A to bi i trebalo da je na prvom mestu. 🙂

Bright New Psychedelic View su: Nikola Maksimovic (vokal), Marko Nicic (bubnjevi), Nikola Nicic (bas gitara), Pavle Sovilj (gitara/vokal) i Djordje Adzic (gitara/vokal)